Rekonstrukce CFIG Areny Pardubice s materiály Eternal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pardubický letní stadion, od roku 2023 CFIG Arena, byl otevřen 31. května 1931 za účasti prezidenta T. G. Masaryka, jehož jméno nesl v původním názvu: Masarykův všesportovní stadion. Během let měnil názvy, ale také chátral. V současnosti se dočkal rekonstrukce, po které se na pardubický trávník 4. února 2023 vrátila nejvyšší fotbalová soutěž. Stadion kromě partnerského názvu CFIG Arena nese také jméno po statečném odbojáři: Stadion Arnošta Košťála.

K jeho rekonstrukci byla přizvána i firma AUSTIS a.s., zabývající se vývojem, výrobou, prodejem a poradenstvím v oboru vodou ředitelných nátěrových hmot. AUSTIS a.s. uspěl ve výběrovém řízení na epoxidové nátěry podlah v technických místnostech (cca 300 m2), dále na malby veškerých stěn v zázemí stadionu (kabiny, technické místnosti, VIP zóny – cca 7400 m2) a v neposlední řadě i na nátěry stěn místností vyžadujících vynikající otěruvzdornost a odolnost vodě (masérny, ošetřovny, toalety – cca 1288 m2).

Pro povrchovou úpravu podlahových ploch byl doporučen a následně i k realizaci vybrán ETERNAL na beton KOMFORT. Jedná se o dvousložkovou epoxidovou vodou ředitelnou matnou nátěrovou hmotu, která se vyznačuje velmi dobrou odolností oděru, vysokou paropropustností, velmi dobře odolává vodě, chemickým rozmrazovacím látkám, alifatickým a aromatickým uhlovodíkům, zředěným kyselinám, zásadám a asanačním roztokům. ETERNAL na beton KOMFORT je možné díky jeho vysoké paropropustnosti použít i na ne zcela vyzrálý beton (zrání cca 7 dní), což byla kvůli striktním časovým termínům velká přednost tohoto materiálu. Má i variabilní využití, lze jej použít jako penetrační přípravek, nátěrovou hmotu a ve směsi se speciálním pískem i jako samonivelační hmotu.

Přečtěte si:  Obnova dveří Vlašského dvora. Fládr - řemeslné mistrovství v praxi.

Malby stěn v zázemí stadionu byly provedeny výrobkem ETERNAL IN. Jde o zářivě bílou malířskou barvu bez nepříjemného zápachu, vyznačující se vysokou kryvostí a příjemnými aplikačními vlastnostmi. Je vysoce paropropustná, odolná vůči otěru za sucha a je vhodná i pro aplikaci na sanační omítky. ETERNAL IN je určen k povrchové úpravě stěn interiérů ze sádrokartonu, minerálních, sádrových, akrylátových omítek, sanačních omítek, betonu (panelů i monolitů), povrchů z vláknocementových, sádrovláknitých a dřevotřískových desek, tapet k tomu určených a jiných savých podkladů.

Na stěny s vyšším mechanickým i chemickým zatížením byl použit ETERNAL stabil. Ačkoli se jedná o jednosložkovou vodou ředitelnou nátěrovou hmotu, vyznačuje se velmi dobrou chemickou odolností a dokonalou přilnavostí k betonovým a minerálním podkladům. ETERNAL stabil je určen k povrchové úpravě betonových ploch, betonových dlaždic, betonové zámkové dlažby apod. Byl vyvinut speciálně pro povrchovou úpravu betonových podlah v garážích, v parkovacích domech a na jiných parkovacích plochách (odolává zatížení horkými pneumatikami). Je vhodný také k povrchové úpravě betonových podlah ve sklepech, skladištích, výstavních prostorech a také, jako v případě CFIG Areny, mechanicky a chemicky namáhaných stěn.

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.