HET PRIMER SENSITIVE SILIKÁT, silikátový pigmentovaný základní nátěr do vnitřních prostor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

HET PRIMER SENSITIVE SILIKÁT je penetrace pro zdravé bydlení, maximálně šetrná k životnímu prostředí a jedincům citlivým na chemické látky. Silikátový vodou ředitelný pigmentovaný základní nátěr s penetrační funkcí určený pod silikátové barvy do interiéru. Vhodným podkladem jsou vápenné a vápenocementové omítky, sanační omítky (splňuje požadavek směrnice WTA č. 2-9-20/D limitující použití krycích vrstev na vnitřních sanačních omítkách z hlediska propustnosti pro vodní páry), betonové panely a monolity nebo soudržné vápenné, silikátové a středně disperzní (otěruvzdorné, neomyvatelné) původní nátěry. Také ho lze použít na nátěry sádrokartonových či sádrovláknitých desek apod.

Základní nátěr sjednocuje a snižuje nasákavost podkladu, zvyšuje kryvost vrchní barvy a přídržnost mezi vrchní barvou a podkladem. Je šetrný k životnímu prostředí a lidskému zdraví s mimořádně nízkým obsahem těkavých organických látek (VOC ≤ 0,1 g/l), bez změkčovadel, bez těžkých kovů, bez přídavku biocidů, formaldehydu či donorů formaldehydu, bez parfemace, bez foggingově aktivních substancí. Nepůsobí nepříznivě na zdravé klima v interiéru a díky jejímu složení je sníženo riziko nepříznivých reakcí při výmalbě u alergiků a lidí přecitlivělých na přítomnost chemických látek. Zásaditá minerální povaha nátěru nejprve znemožňuje růst plísní a také snižuje riziko možného budoucího napadení. Výrobek je vhodný pro výmalbu v senzitivním prostředí obytných i veřejných budov, škol, školek, nemocnic, domovů důchodců apod. a vzhledem k silikátové povaze i k výmalbě většiny památkových objektů.

 

Odstíny: bílý, tónování do pastelových odstínů lze provádět pomocí tónovacích strojů (pouze anorganickými pigmenty) do vybraných pastelových odstínů ze vzorníků HET IMPULS NATUR a FACADE ECONOMIC.
Vydatnost: 5–8 m2 z 1 kg v jedné vrstvě. Vydatnost se liší v závislosti na savosti a struktuře podkladu, na tloušťce nanesené vrstvy a na zvoleném typu ředění.
Nanášení: štětkou, štětcem. Aplikace je možná i malířskými válečky, ale je nutné počítat s možným odstřikem od válečku.

Přečtěte si:  Černá - královna barev. Barva, která si rozumí s různými interiérovými styly.

www.het.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.