SPOKAR NOVA – správný štětec pro každý nátěr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kolekce plochých štětců SPOKAR NOVA spojuje atraktivní design a mnohaleté zkušenosti tradičního českého výrobce. Tyto štětce nabízejí kombinaci vysoce kvalitních vláken s lehkou, ergonomicky tvarovanou rukojetí. Cílem jejich vývoje bylo vytvořit produkt, s nímž bude práce vždy příjemná a její výsledek perfektní.

Dutá rukojeť s osmihranným průřezem je lehká a pohodlně se drží. Štětec lze bez problémů pootočit vždy do té nejvhodnější pracovní polohy. Klínovité zakončení držadla může posloužit jako škrabka, stěrka nebo špachtle.

Štětce NOVA jsou osazeny speciálními syntetickými vlákny nejvyšší kvality. Jejich vlastnosti splňují ty nejpřísnější požadavky na vysoce kvalitní aplikaci všech druhů nátěrových hmot. Je možno vybírat ze tří variant:

  • Verze UNI se šedými vlákny je vhodná pro aplikaci všech druhů nátěrových hmot. Tyto štětce jsou osazeny unikátními syntetickými vlákny EVO, která jsou dutá, mají kónický tvar v celé své délce a velmi jemně rozštěpené konce. Díky těmto vláknům štětce výborně nasávají barvu, rovnoměrně ji vydávají a účinně roztírají do rovnoměrné hladké kompaktní vrstvy. Další výhodou kónického tvaru vláken je minimální odstřikování barvy při práci.
  • Provedení AKRYL s modrými vlákny s velmi jemně zašpičatělými konci se uplatní při práci s vodou ředitelnými barvami vyšší hustoty, které se většinou hůře slévají. Vlákna štětců AKRYL dokáží i u nich vytvořit zcela hladký povrch nátěru.
  • Štětce LAZUR se zelenými vlákny slouží pro nátěry lazurami. Osazeny jsou speciální směsí vláken zaručující kvalitní nasátí, výdej i rozetření nátěru. Vlákna jsou tužší, což napomáhá účinnému zapracování lazury do povrchu dřeva.
Přečtěte si:  Štětce SPOKAR - jak vybrat správný štětec

Při vývoji štětců SPOKAR NOVA byl kladen důraz také na ohleduplnost k životnímu prostředí. Jejich dutá držadla umožňují minimalizovat spotřebu materiálu. Celý štětec je plastový. To platí pro rukojeť, zděř i vlákna osazení. Recyklace po skončení životnosti je tak mnohem snazší než u běžných štětců kombinujících různé materiály.

Tvar štětců NOVA navrhl přední český designér Petr Novague. Dokladem kvality jejich designu je řada prestižních mezinárodních ocenění, včetně cen Red Dot Design Award a German Design Award.

www.spokar.com

 

Share.

About Author

Comments are closed.