SPOKAR – vybíráme z nabídky pro malíře a lakýrníky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobky značky SPOKAR ze Spojených kartáčoven Pelhřimov u nás zná snad úplně každý. Tato firma si letos připomíná už 140 let od svého založení. Klíčovou roli v širokém spektru jejích výrobků hrají potřeby pro malíře a natěrače. Zahrnují jak širokou nabídku nástrojů pro aplikaci barev – štětců, štětek a válečků, tak i pomůcky pro přípravu a zakrývání povrchů před malováním a natíráním.

Většina tradičních štětců a malířských štětek je osazena směsí přírodní štětiny a syntetických vláken. U těch nejnovějších, určených především pro profesionály, používá SPOKAR unikátní syntetická vlákna EVO. Ta jsou dutá, mají kónický tvar v celé své délce a velmi jemně rozštěpené konce. Výborně nasávají barvu, rovnoměrně ji vydávají a roztírají do hladké kompaktní vrstvy. Barva při práci neodstřikuje a na rozdíl od přírodních štětin nehrozí uvolňování vláken či jejich částí. Po použití se vlákna snadno vymývají. Lze je použít pro všechny běžné druhy barev a laků.

Kromě štětců s univerzálním použitím zahrnuje nabídka také štětce Akryl a Lazur. Štětce Akryl jsou určeny pro vodou ředitelné barvy, zejména vyšší hustoty, které se obvykle hůře slévají. Velmi jemně zašpičatělá vlákna štětce Akryl vytvoří zcela hladký povrch nátěru. Pro lazurovací nátěry dřeva slouží štětce Lazur s tužším osazením, které účinně zapracovává lazuru do povrchu dřeva.

Novinkou v nabídce štětců SPOKAR je typová řada Nova. Je nabízena jak ve verzi Uni s vlákny EVO, tak i v provedení Akryl a Lazur. Štětce Nova jsou celoplastové. Mají lehkou dutou rukojeť s osmihranným průřezem, která se pohodlně drží ve všech pracovních polohách. Klínovité zakončení může posloužit jako špachtle či škrabka. Štětce Nova získaly několik prestižních mezinárodních ocenění, včetně nejuznávanější ceny za design Red Dot Design Award.

Přečtěte si:  Štětce SPOKAR - jak vybrat správný štětec

Ze široké nabídky malířských a lakýrnických válečků SPOKAR určitě stojí za zmínku nejnovější řada profesionálních válečků s polyamidovým potahem s modrým pruhem. Díky unikátní technologii výroby potahu a speciální povrchové úpravě vláken tyto válečky výborně nasávají barvu a rovnoměrně ji vydávají. Potah má dlouhou životnost a nehrozí uvolňování vláken. Je nabízen ve třech verzích, označených podle délky vláken: Polyamid 7 je určen pro lakýrnické práce, uplatnění ale najde i při malování velmi hustými barvami. Polyamid 11 a Polyamid 15 slouží pro malířské práce. Všechny verze jsou nabízeny v provedení mini, midi i jako velké válečky 18 a 25 cm, včetně polstrovaných verzí pro hrubší stěny a fasády.

Pro přípravu povrchů před malováním či lakováním poslouží drátěné kartáče, brusné papíry a plátna, škrabky, špachtle a stěrky. Nabídka zahrnuje i základní zednické nářadí pro opravy stěn před malováním. Široký je i sortiment pomůcek pro ochranu a zakrývání povrchů. Zakrývací fólie různých tlouštěk a rozměrů, savé fólie, CQ fólie a řada typů maskovacích pásek. Jak tradičních standardních i profesionálních z mírně krepového papíru, tak i speciální washi pásky pro přesné ostré okraje nátěru na hladkém povrchu.

Značka SPOKAR dále nabízí také celou řadu dalších kartáčnických výrobků, například pro dentální hygienu nebo pro úklid v domácnosti. Jejich kompletní nabídku najdete na:

www.spokar.com

Share.

About Author

Comments are closed.