Novinka: Soldecol HS EPOXY SG – vysoce nanášivá 2K pololesklá barva na kov a beton

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vysokosušinová dvousložková barva pro dokonalou a dlouhodobou ochranu kovových podkladů a betonových podlah s požadavkem vysoké chemické a mechanické odolnosti nátěru. Je určena pro venkovní i vnitřní nátěry železných a neželezných kovů (pozink, měď, hliník apod.). Používá se zejména k nátěrům ocelových konstrukcí, strojů, produktovodů a armatur, k nátěrům stavební, manipulační a skladové techniky, stožárů atd.

Nátěr je určen pro prostředí s charakterem chemického a mechanického namáhání a pro aplikace s nižším stupněm UV expozice. Předností je možnost aplikace ve velkých tloušťkách jedním nástřikem (cca 120 μm suchého filmu airless zařízením). Typické jsou přímé nátěry kovů (tzv. 3v1 – základ, mezivrstva, vrchní email), případně je možná kombinace s vhodným epoxidovým či polyuretanovým základním nátěrem (např. Soldecol PUR Primer). Barvu lze alternativně použít k nátěrům svislých a vodorovných betonových konstrukcí, např. podlah domovních garáží, skladů, dílen, prádelen apod. s charakterem chemického zatížení (běžně dostupné čističe a chemikálie) a zatížení zvýšenou vlhkostí. Protiskluzné vlastnosti je možné zvýšit zásypem tříděného písku do mokré předposlední vrstvy nátěru.

Odstíny: bílý (1000) a báze C tónovatelné na tónovacích strojích kolorovacím systémem MULTIMIX.
Vydatnost: 16 m2 z 1 litru natužené směsi v jedné vrstvě (40 μm DFT, beze ztrát).
Nanášení: stříkáním včetně airless a airmix. Je vhodné předem provést zkoušky na konkrétním stříkacím zařízení. K aplikaci je možné použít rovněž štětec nebo váleček, zde ale nelze zaručit jakost výsledného vzhledu filmu jako u stříkání.

www.het.cz

Přečtěte si:  HET AQUADECOL OCHRANNÝ LAK - bezbarvý vodou ředitelný lak na kámen a stavební materiály
Share.

About Author

Comments are closed.