Světlo a barvy přivedly do prostoru nemocnice v Třebíči podlahoviny Gerflor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nemocnice v Třebíči prochází v posledních letech výraznou proměnou. Týká se především rekonstrukce a přístavby operačních sálů, chirurgického, neurologického a interního oddělení. Stávající pavilon operačních zákroků je v provozu už od roku 1985, a tak si zasloužil nejen náležité stavební úpravy, ale i moderní interiéry, které by jej vizuálně propojily s novým objektem a byly pro pacienty místem s příjemnou a pozitivní atmosférou.

Díky spolupráci Ing. arch. Jiřího Pecha z firmy Penta Jihlava spol. s r.o. se společností Gerflor s.r.o. se ukázalo, že i z nemocnice se může stát místo, které na člověka působí svou podobou pozitivně a nepřímo může ovlivnit i jeho zdárnou rekonvalescenci. Postupnými kroky v různých etapách stavby a rekonstrukce se podařilo přinést světlo a spoustu barev do prostor, které v minulosti bývaly fádní, šedé a na pacienty působily chladným a nepřívětivým dojmem.

Vybrány pro tento účel byly materiály Gerflor – především heterogenní podlahoviny z řady Premium: Indiana, Brazilia a nebo Osmoz. V prostorách, kde jsou potřeba elektrostatické podlahy, se uplatnily homogenní vodivé podlahy Mipolam EL5 a nebo homogenní disipativní podlahy Mipolam EL7. V koupelnách a vlhkých místnostech byly použity materiály s vysokou protiskluzností Tarasafe Standard a Geo. Generálním dodavatelem byly PKS stavby a na realizaci podlahovin se z 90 % podíleli Floor group s.r.o. a z 10 % Pavel Míka – Faliko Tábor.

Jedním z důležitých argumentů pro výběr podlahovin byly i jejich vlastnosti ekologické. Gerflor je moderní společností, pro kterou je důležitá právě i otázka udržitelného rozvoje. Například podlahoviny Premium jsou 100% recyklovatelné, skládají se až z 53 % recyklovaného obsahu a TVOC po 28 dnech je menší než 100 μg/m3.

Přečtěte si:  Historické vzory parket 1 - chantilly, salcburský versailles, křížový, čtyřlístek

www.gerflor.cz

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.