S Xyladecorem Terrace bude terasa opět jako nová

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aby dřevěné terasy vypadaly co nejlépe, je potřeba je chránit proti nepříznivým vlivům počasí, ochození nebo zašednutí. Bez správné péče se totiž mohou objevit i nepříjemné zelené řasy, které navíc způsobují kluzkost povrchu.

Dřevěná terasa nemůže být ochráněna hermetickým uzavřením silnovrstvou lazurou jako třeba u eurooken nebo lakem jako u dřevěných podlah v interiéru, protože musíte počítat s tím, že prkna občas praskají, prasklinami se do dřeva dostává voda a ta se musí snadno ve formě par dostat ze dřeva opět ven. To ale lak ani silnovrstvá lazura neumožňuje. Savost dřeviny určené pro stavbu dřevěné terasy je výrazně nižší než savost smrkového dřeva, které se používá pro běžné dřevěné konstrukce či obklady.

Před nanesením lazury je proto dobré dřevo napustit impregnačním nátěrem Xyladecor Xylamon HP BPR, který dřevo ochrání před hnilobou i proti modrání, sjednotí savost podkladu a zároveň usnadní kotvení dalšího nátěru.

Následně naneste tenkovrstvou lazuru na rozpouštědlové bázi Xyladecor Terrace. Její krémová konzistence ulehčuje aplikaci a lépe se roztírá. Při nanesení dvou vrstev zanechává na povrchu protiskluzový film v podobě mikrogranulí. Vytváří mikroporézní saténový povrch, který chrání dřevo proti UV záření a nepřízni počasí.

Xyladecor Terrace je vhodný na venkovní podlahy vyrobené z tlakově impregnovaného dřeva, tvrdého a měkkého dřeva nebo dřeva již ošetřeného impregnačním prostředkem. Díky této prémiové péči bude vaše terasa opět jako nová.

Přečtěte si:  Masivní dřevěné terasy Outdoor Massive

www.xyladecor.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.