Vitex – antibakteriální barvy a barvy proti plísni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už od roku 1932 se značka Vitex věnuje barvám a její prioritou byla vždy výroba barev pro zdravé a kvalitní prostředí. Díky vývoji, za kterým stojí i německá chemickotechnologická společnost BASF, má Vitex širokou nabídku barev s antibakteriální ochranou a barev proti plísním. Nejde tedy o prvoplánové načasování v duchu současných trendů, ale o dlouhodobé řešení této problematiky. Produkty Vitex ECO, Vito PLUS, Aquavit a Kitchen & Bath nabízejí ucelený sortiment v této oblasti.

Cena? Kupujete kvalitní, funkční a certifikovamý produkt

Když si koupíte kvalitní automobil, také nestojí jako základní model. Vývoj, testování, kvalita, a především garantovaná funkčnost se do ceny barvy promítají. Za to získáváte produkt pro hygienické a zdravé nátěry interiéru dětských pokojů, škol, školek, zdravotních zařízení nebo hotelů.

Co je certifikace?

Certifikace garantuje funkčnost výrobku. Díky složení barvy a testům se lze spolehnout na to, že alergici nebudou mít reakci na prach, že na zdech nejsou živé bakterie, že se nečistota z barvy dá otřít vlhkým hadříkem. Mnoho těchto vlastností má mezinárodní certifikaci. Mezi ty nejvýznamnější patří IMSL, Eurofins a A+. Barvy Vitex mají všechny tři. Dále třeba Ecolabel, LEED nebo Low Odour. Když tedy kupujete barvy Vitex, víte, že je to dobré rozhodnutí pro zdravé prostředí.

Jak to funguje?

Barva obsahuje prvky, které vytvářejí nehostinné prostředí pro množení bakterií nebo růst plísní a hub. Tato vlastnost barvy přetrvává po dlouhé měsíce a v průběhu času nijak extrémně neklesá, respektive se počítá s obnovou nátěru v rozmezí 4–6 let v obytném interiéru a 1–2, maximálně 3 let ve zdravotních a školních zařízeních. Současně jsou barvy omyvatelné a světlostálé, a tak si dlouho zachovají svou krásu.

Přečtěte si:  BARVY Profi 2021/05

Nebojte se antibakteriálních barev nebo barev proti plísním. Svou funkcí vám vrátí správné rozhodnutí. Na nabídku se můžete podívat na mall.cz, který je oficiálním online prodejcem barev Vitex. Na
www.bodycolor.cz se o barvách dozvíte další zajímavé informace.

Plísně, nebo antibakteriální ochrana? Na oboje s Vitexem

Hned čtyři produkty od značky Vitex si umějí poradit s problematikou plísní a antibakteriální ochrany. Technické listy specifikují účel použití; níže jsou shrnuty do jedné tabulky.

Výchozím a společným bodem barev Vitex je vysoká bělost s hodnotou 100 % BaSO4 nebo MgO, vysoká kryvost a vysoká vydatnost. To vše vede k rychlejšímu malování na méně vrstev a rozzářenému světlému interiéru.

Vlastnosti jednotlivých produktů

Vitex ECO – Interiérová malířská barva s vysokou antibakteriální ochranou. Vysoké certifikace funkce a kvality IMSL, Eurofins, A+ a Ecolabel.
Vydatnost a ředění: 15–18 m2/l v jedné vrstvě; max. 10–15 %
Další vlastnosti: Matná, omyvatelná ve třídě I, bez čpavku, nulový obsah VOC.

Vito PLUS – Interiérová malířská barva s ionty stříbra proti plísním a s antibakteriální ochranou. Vysoká certifikace funkce a kvality IMSL.
Vydatnost a ředění: 13–16 m2/l v jedné vrstvě; max. 10–15 %
Další vlastnosti: Zabraňuje růstu řas, hub a mikrobů. Matná, omyvatelná ve třídě II, bez čpavku, nízký obsah VOC.

Aquavit – Jedinečný email na dřevo, kov, beton a zdivo s vysokou antibakteriální ochranou. Vysoké certifikace funkce a kvality IMSL, Eurofins, A+, LEED a Ecolabel.
Vydatnost a ředění: 12–15 m2/l v jedné vrstvě; max. 5–15 %
Další vlastnosti: Splňuje certifikaci pro dětské hračky. Má extrémně vysokou odolnost vůči mytí, dodává se v lesku, saténu a matu. Bez čpavku, nulový obsah VOC.

Přečtěte si:  Sokrates Sedlácká barva - uretanizovaná fermež s olejem 3v1

Kitchen & Bath – Interiérová barva do prostor s vysokou vlhkostí. Nejvyšší ochrana proti plísním díky vysokému obsahu fungicidních složek.
Vydatnost a ředění: 12–14 m2/l v jedné vrstvě; max. 0–10 %
Další vlastnosti: Zabraňuje růstu řas, hub. Vysoce odolná i ve vlhkých prostorách. Matná, omyvatelná ve třídě II, bez čpavku, nízký obsah VOC.

S otázkami na řešení konkrétních problémů se můžete obracet na techniky značky Vitex. Kontaktovat je můžete na www.bodycolor.cz.

Share.

About Author

Comments are closed.