Význam antimikrobiálních interiérových barev ZERO na stěny

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stále častěji nacházíme speciální antimikrobiální úpravy v každodenním životě u oblečení,
textilií, PC klávesnic, vypínačů a mnoha dalších věcí. Antimikrobiální ochrana je důležitá vždy
tam, kde jsou riziku infekce vystaveni lidé se slabší imunitou. Proto je použití antimikrobiálních
barev na stěny základním stavebním kamenem prevence nemocí.

Kde nachází antimikrobiální interiérové barvy ZERO uplatnění

Tyto nátěrové hmoty má smysl používat ve veřejných prostorách s vysokými hygienickými nároky (restaurace, veřejné prostory, sportoviště, šatny, fitness studia atd.) a samozřejmě v nemocnicích a na klinikách, v operačních sálech, lékařských ordinacích a čekárnách, domovech důchodců a objektech pečovatelských služeb, školách a školkách, ale také v soukromí, kde chceme zajistit zdravé a čisté bydlení.

Co znamená „antimikrobiální ochrana“

Bakterie a viry mohou napadat povrchy stěn prostřednictvím tělesného kontaktu a kontaminace kapénkami. Plánovaná, cílená povrchová dezinfekce stěn se provádí pouze v určitých oblastech zdravotnictví.

Aby byly právě největší plochy, jako jsou stěny, chráněny dlouhodobě, byly vyvinuty speciální nátěrové hmoty. Ty umožňují dlouhodobý účinek bez neustálé údržby. V závislosti na typu výrobku je dosaženo účinku antibakteriálního, antivirového nebo protiplísňového. Tedy buďto hubení bakterií, virů nebo plísní.

Mnoho nemocí se přenáší rukama a neživými plochami, jako jsou např. stěny, a to včetně dvou zvláště nebezpečných Staphylococcus aureus (MRSA) a Escherichia coli (E. coli).

Speciální interiérová barva ZERO HealthTec má kromě vysoce kvalitativních vlastností i tuto důležitou antimikrobiální vlastnost. Byla testována jako účinná proti bakteriím, jako je Staphylococcus aureus, Escherichia coli, stejně jako neobaleným virům, jako je norovirus a polyovirus, a plísním, jako jsou Aspergillus niger a Chaetomium globosum.

Pokud jsou požadovány „pouze“ vlastnosti protiplísňové, je k dispozici vysoce jakostní nátěrová hmota ZERO Fungizid ASF.

Přečtěte si:  Novinka: HET Aquadecol - barva na radiátory

www.zerobarvy.cz

Share.

About Author

Comments are closed.