Eukula® New 2023, renovace dřevěných podlahovin flexibilními, kombinovatelnými systémy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rok 2023 přináší nově koncipované produktové řady značky eukula® pro povrchové úpravy dřevěných a korkových podlahovin. Vše s ohledem na vysoce kvalitní přírodní materiály, udržitelnost, ohleduplnost k životnímu prostředí, flexibilní kombinovatelnost a maximální možnosti kreativity. eukula® je koncipována jako stavebnicový systém, ze kterého vychází všechny možnosti a kombinace. Představíme je na konkrétních zakázkách.

Základem pro všechny olejové a olejovo-lakové kombinace jsou přírodní olej eukula oil 1FS a barevný přírodní olej eukula coloroil FS. Oba oleje je možné použít jako 1K variantu pro olejové kombinace a nebo jako 2K variantu pro olejovo-lakové kombinace nebo pro kombinaci barevný olej a tvrdý voskový olej.

Podlahářství Vojtěch Vavřička – bílý olej a tvrdý voskový olej.

Olejová kombinace

Pro klienty vyžadující čistou olejovou stavbu povrchové úpravy se nabízí kombinace impregnačního oleje eukula oil 1FS, který je ve druhém kroku finálně uzavřen ošetřovacím přírodním olejem eukula care oil nebo ošetřovacím voskovým olejem eukula refresher classic.

Olejovo-laková kombinace

Čistý přírodní olej eukula oil 1FS vytvrzený tvrdidlem eukula master FS může být použit jako základ pod 1komponentní lak eukula premium 37x nebo pod 2komponentní lak eukula extreme 47x. Tyto kombinace nabízejí olejem do teplých tónů nádherně zvýrazněný povrch dřeviny s výhodami snadné údržby lakovaného povrchu.

Barvení dřeviny olejem s finálním lakováním povrchu – vhodné i pro sport

Kreativní je kombinace barevného oleje eukula coloroil FS (12 barev oleje, které je dle návodu možné také míchat mezi sebou, a vytvářet tak až 40 odstínů) vytvrzeného tvrdidlem eukula master FS a jakéhokoliv 2K-laku eukula. Tento barevný základ například v kombinaci s 2K-PU lakem eukula perform 461 může být použit nejenom pro kreativní práci v bytových prostorách, ale například také pro barevná pole v tělocvičnách a sportovních halách. Systém je certifikovaný dle norem DIN 18032 a DIN EN 14904 pro sportovní povrchy.

Přečtěte si:  Speciální školení eukula na vytváření originálních efektů na povrchu dřevěných podlah - 1.část

Kombinace barevný olej – tvrdý voskový olej

Pro milovníky tvrdých voskových olejů je možné volit také kombinaci barevného oleje eukula coloroil FS (12 barev oleje, které je možné míchat až na 40 odstínů) vytvrzeného tvrdidlem eukula master FS s finálním nátěrem tvrdým voskovým olejem eukula hardwaxoil+. Tato kombinace tvořená například bílým olejem eukula coloroil FS sníh a extramatným tvrdým voskovým olejem vytvoří nádherný bělený vzhled s maximální odolností vůči mechanickému zatížení a s možností použití také v silně zatěžovaných komerčních prostorách.

Systémové přísady – protiskluz R10 nebo R11, ochrana proti UV záření

Výše uvedené systémy mají protiskluz standardně nastavený na hodnotě R9. Pomocí systémových přísad R10 Antislip Add a R11 Antislip Add je možné protiskluz zvýšit na hodnoty R10 a R11 pro absolutně bezpečný pohyb osob. To je důležité například na schodech nebo v určitých typech komerčních společných prostor. Přísada UV protect Add chrání dřevo proti UV záření a zabraňuje především u světlých dřevin jejich žloutnutí.

Speciální efekty pigmentovaným olejem.

Systémy eukula® jsou dotaženy do nejmenších detailů. Při lakové stavbě nátěrů pracujeme s pěti typy základních laků, díky kterým je možné nastavit pět různých druhů zvýraznění dřeviny – teplé medové, intenzivní, jantarové, zesvětlující, standard. Díky speciálnímu základnímu laku eukula exotic prime 201 je aplikace možná nejen na evropských dřevinách, ale také na exotickém dřevě.

Přečtěte si:  eukula® NEW 2023 - renovace dřevěných podlahovin flexibilními, kombinovatelnými systémy

Třešničkou na dortu je možnost kombinovat laky eukula® se speciálními laky Dr. Schutz®, a docílit tím speciálních vlastností povrchové úpravy, která jinak není u dřeva možná. Jako finální nátěr na lakovou nebo olejovo- -lakovou stavbu tak může být použit například lak Dr. Schutz PU Anticolor, který snáší maximální chemické zatížení, je odolný vůči barevným chemikáliím, barevným dezinfekcím, barvám na vlasy a migraci změkčovadel z gumy do laku. Novinkou roku 2023 a další speciální vlastností, kterou lze dát i dřevu, je mimořádný lak Dr. Schutz VIROBAC Sealer, který má trvalé aktivní antibakteriální a antivirotické účinky. Také tento lak může být kombinován s laky eukula® a může tvořit finální nátěr lakové nebo olejovo-lakové stavby.

DASEF podlahy s.r.o. – tvrdý voskový olej.

Možnosti a kombinace systémů eukula® a Dr. Schutz® jsou nekonečné a neomezené. Vyžádejte si v případě zájmu naše technické informace, ve kterých jsou uvedeny všechny běžně se vyskytující dřeviny s uvedením naší doporučené skladby pro každý jednotlivý typ dřeva, korku nebo také OSB desek, nebo si vyžádejte osobní konzultaci.

www.dr-schutz.cz
www.floorcolor.cz

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.