Bona FlexiSand System – flexibilní univerzální stroj pro mnoho pracovních činností podlaháře

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Inovativní  nabízí jedno flexibilní řešení pro všechny potřeby podlaháře. Výkonný talířový stroj BONA FLEXISAND 1.9 se spolehlivým motorem 1,9 kW poskytuje vysoký výkon pro čištění, broušení, olejování, leštění dřevěných podlah nebo vytváření speciálních efektů drásání podlah – pro dřevo, beton, až po elastické povrchy podlah. V případě použití extra závaží se navýší výkon motoru o 25 %. Tím se sníží úsilí a čas při těžších brusných zakázkách.

Při použití unašeče BONA POWER DRIVE nabízí broušení až na holé dřevo ve všech směrech, s naprostou lehkostí. Univerzální unašeč BONA POWER DRIVE CONNECT určený pro Bona FlexiSand 1.9 umožňuje jak broušení, tak kartáčování, pomocí jediného nástroje. Jednoduchý nacvakávací systém výměny disků umožňuje snadnou výměnu disků pro broušení za disky určené pro kartáčování dřevěných podlah. BONA UNAŠEČ QUATTRO je ideální pro vyhlazení stop po válcové brusce a rotačních škrábancích z okrajových brusek. BONA UNIVERZÁLNÍ UNAŠEČ je dodáván s bruskou Bona FlexiSand a je určen pro olejování, moření a leštění dřevěných podlah.

Bona FlexiSand System je určen také pro elastické podlahy, jako jsou gumové podlahy, PVC, linoleum a sportovní povrchy podlah. Pomocí metody Bona Přelakování podlah lze zajistit jejich lepší vzhled, prodloužení trvanlivosti, bez nutnosti výměny podlahové krytiny za novou. Výsledkem je perfektní, trvanlivý povrch, za pár hodin práce, navíc šetří čas i peníze. Unašeč BONA CONCRETE je určen pro efektivní broušení betonu v jakémkoliv směru, jeho jednotlivé segmenty jsou uchyceny pomocí magnetu. Určeno pro Bona Diamond Segment (odstraňuje sintru z povrchu podlah), PCD Split Segment (odstraňuje polyuretan, zbytky lepidel a barvu) a PCD Maxi Segment (odstraňuje velké zbytky lepidel, epoxid, pěnu z koberců). Unašeč Bona Concrete je kompatibilní s Bona FlexiSand 1.5 a 1.9.

Extra závaží

Extra závaží pro brusku Bona FlexiSand se snadno instaluje a poskytuje mimořádný tlak, takže dokáže brousit i tvrdé povrchy, s naprostou lehkostí. Závaží může být použito i v případě kartáčování, pro větší efekt. Pro kartáčování je třeba použít pouze jedno závaží, jelikož dvě můžou poškodit kartáčové hlavy.

Bona technologie kartáčování dřevěných podlah

Bona představuje jedinečnou technologii kartáčování – BONA POWER DRIVE CONNECT s rychlým nacvakávacím systémem výměny disků. Nový unašeč zvýrazní přírodní krásu struktury dřeva. Systém je vhodný pro použití na již položených dřevěných podlahách nebo je určen pro kompletní renovaci přebroušením, až na holé dřevo. V kombinaci s Bona oleji a laky získáte dvourozměrný efekt, který vyzdvihne a prokreslí každý detail dřevěné podlahy. Kartáče CONNECT METAL, které se snadno připevní k unašeči Bona Power Drive Connect, jsou určené jako první krok v sekvenci kartáčování, pro agresivní broušení povrchu. Kartáče CONNECT TYNEX taktéž určené pro unašeč Bona Power Drive Connect, jsou určené jako druhý krok v sekvenci kartáčování, pro jemné broušení a odstranění škrábanců z povrchu.

Pro broušení a kartáčování dřevěných podlah v těžce dostupných místech, jako pod radiátory, pro ošetření rohů v místnosti apod., použijte ruční nástroj BONA SUPRAFLEX. Bona SupraFlex má výkonný motor o síle 1400 W. Výběr rychlosti otáček umožňuje uživateli snadno nastavit rychlost a zároveň redukovat hluk. Jeho připínací nástroj M14 umožňuje snadnou výměnu z brusného disku na disk pro kartáčování, pomocí Bona kovových kartáčů, pouhým otočením závitu.

Broušení tvrdých laků a zbytků lepidla

Novinkou v sortimentu je BONA DIAMOND SANDING PLATE, který nabízí účinné broušení tvrdých laků a také zbytků lepidla na dřevěné podlaze. Též je možné použít disk na jemné srovnání nerovností dřevěných podlah. Disk použijte jako první brusný krok, když je nutné podlahu přebrousit hrubým brusivem. Konstrukce disku a rozestavení segmentů zaručuje vysoký odběr materiálu při minimálním zalepení brusných ploch. Disky s průměrem 150 mm jsou navrženy pro použití s Bona FlexiSand 1.9 vybaveným Bona PowerDrive Connect nebo Bona PowerDrive. Může být také připevněn na ruční stroje, jako je například Bona SupraFlex.

Bezprašné broušení s BONA DCS

Celý systém je kompatibilní s BONA DCS – pro bezprašné broušení podlah.

BONA DCS 25 je výkonný průmyslový vysavač vyvinutý pro sběr velmi jemného a zdraví škodlivého dřevného prachu z brusných strojů, klasifikován třídou H. Může být použit v kombinaci se všemi brusnými stroji Bona. Splňuje nejnáročnější požadavky na vysavače v dnešním průmyslu. Má nízkou spotřebu energie a nabízí snadnou manipulaci a transport, je ideální zejména pro menší projekty.

BONA DCS 50 je výkonný a všestranný průmyslový vysavač vyvinutý pro sběr velmi jemného a zdraví škodlivého prachu. Vysavač má certifikovanou účinnost filtrace 99,9 % (třída M). Je určen jak pro suché, tak mokré odsávání povrchů při broušení podlah. Bona DCS 50 je skvělým pomocníkem pro broušení jak dřevěných podlah, tak renovaci elastických podlah (pro broušení za mokra). Stroj je vybaven 2stupňovým automatickým čištěním filtru, který zajišťuje trvale vysoký sací výkon. Vysavač má velká kola pro snadné manévrování a skládací rukojeť pro snadnou přepravu a je kompatibilní se všemi bruskami Bona.

Bona DCS 70 je inovativní vysoce výkonný vysavač, který účinně zachycuje prach uvnitř pytle a udržuje kvalitu vzduchu v místnosti čistou. Jeho dvoustupňová cyklonová separace a jedinečná konstrukce filtru účinně zachycuje prach uvnitř stroje, takže vzduch uvnitř místností je udržován dokonale čistý a minimalizuje potřebu úklidu po procesu broušení, což šetří drahocenný čas a náklady. Je určen pro větší plochy, jako jsou soukromé rezidence, mateřské školky, nemocnice, muzea, galerie apod, pro zcela bezprašné broušení dřevěných podlah. Stroj je jednoduše přenosný a snadno připojitelný k jakékoliv brusce Bona.

Broušení elastických podlah – NOVINKA!

Novinkou v sortimentu je BONA DIAMOND BLADES – pro odstranění povrchových úprav z elastických podlah. Tyto disky vybrousí elastickou podlahu o 60% rychleji, než při standardním postupu. Nabízí bezpečnou a přímou metodu broušení bez použití chemikálií. Bona Diamond Blades je konstruován tak, že nezahřívá povrch elastických podlah při broušení. Jsou to unikátní disky s brousící čepelí. Tyto jednotlivé čepele jsou pokryty diamantovou směsí, mají vyšší výkonnost oproti standardním brousícím diskům. Stabilní teplota zajistí hladký průběh broušení povrchu bez zalepení brusiva, což je za standardní situace běžné. Unikátní kombinace kovu a diamantu zrnitosti P 100 zajistí rychlé, účinné broušení bez zalepení brusiva. Určen pro připevnění na unašeč Bona PowerDrive Connect, pro brusku Bona FlexiSand 1.9.

METODA 1 – OBNOVA POVRCHU (2 HOD.)
Pokud je možné podlahu renovovat, začněte s broušením na sucho pomocí Bona FlexiSand 1.9, s unašečem Bona PowerDrive Connect a disky Bona Diamond Blades. Použijte Bona Supraflex pro okraje a brusnou mřížku Bona Net P80. Poté přidejte vodu na podlahu a použijte Bona FlexiSand s unašečem Bona Quattro Disc a mřížku Bona Net Ceramic P80. Podlahu přebruste. Pomocí
Bona PowerScrubber vyčistěte a vysajte vodu z povrchu podlahy. Podlahu nechte přes noc zaschnout. Na závěr aplikujte jednu vrstvu transparentního laku.

METODA 2 – ZMĚNA VZHLEDU PODLAHY (1,5 HOD.)
Pokud chcete změnit vzhled podlahy, začněte s broušením na sucho pomocí Bona FlexiSand 1.9 a unašeče Bona Power Drive Connect a disky Bona Diamond Blades. Použijte Bona Supraflex pro okraje s brusnou mřížkou Bona Net P80. Pak pokračujte v broušení s Bona univerzálním unašečem padů a Bona Scrad Padem. Poté aplikujte barevný nátěr.

Brusivo, pady a mřížky nejen pro broušení podlah
Vyzkoušet můžete také brusivo Bona. Veškerý přehled brusiv a příslušenství naleznete zde: https://www.bona.com/cz/produkty/profesional/brusivo/

https://www.bona.com/cz/

Share.

About Author

Comments are closed.