BARVY Profi 2023/01-02

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři,

nedávná doba covidové pandemie přinesla větší zájem o bydlení a témata s ním spojená. K nim samozřejmě patří i téma barevných trendů v interiéru. Jaké budou, předznamenávají na každé období „barvy roku“, které u největších výrobců barev vybírají odborné týmy a promítají do nich celou řadu faktorů, jež aktuálně „hýbou světem“.

Není to ale téma jednoduché, jak se mnohým na první pohled zdá. Není tu jen jedna barva roku, není tu jen jedna trendová paleta pro dané období. Je to komplexní pohled. Je třeba znát chronologický vývoj, druh zákazníka, lokalitu, celkový styl, sdělení a také produkty nebo plochy, na které se barva použije. Vybrané odstíny pro letošní rok představujeme v rubrice Trendy, kde si můžete prohlédnout, jaké varianty má třeba barva nazvaná Obilný klas, jaké hloubky tónů dosahuje Zelené jezero nebo jak může interiéru dominovat Viva Magenta.

Barvami roku, které to ale zřejmě v současnosti vyhrají na celé čáře, jsou protiplísňové nátěry. Snižování teploty v místnostech může způsobovat problémy, k jejichž nápravě mohou nátěry účinně přispět. Interiérové barvy však neumí jen spoluvytvářet zdravé prostředí, mají dnes i další mimořádné vlastnosti, které shrnujeme v článku nazvaném Inovace v interiérových barvách pomáhají chránit zdraví lidí i životní prostředí. V další části časopisu se zaměřujeme také na fasádní materiály, i ty v dnešní době nabízejí řadu přidaných hodnot.

Přeji vám příjemné čtení.

JANA KOMÁRKOVÁ, ŠÉFREDAKTORKA


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 5 vydání za 400 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz

ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Digiport si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

Share.

About Author

Comments are closed.