Originální modřínová terasa pro atypickou terasu v areálu bývalého pivovaru Světovar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kompletní revitalizací prošel areál bývalého pivovaru Světovar v plzeňské čtvrti Slovany. Vznikl tam unikátní technologický park pro inovátory, technologické nadšence, firmy i začínající podnikatele nazvaný TechTower. Poskytuje flexibilní kancelářské a coworkingové prostory, zázemí pro konference a workshopy, poloprovozní prostory a sdílený prostor vodní nádrže pro testování nových technologií pro realizaci nápadů, které mohou změnit svět.

Originálním prostorem je i atypická terasa, která svým tvarem trochu připomíná antický amfiteátr a bude sloužit jako část dětského hřiště nově vybudované mateřské školky. Pro sdružení GEOSAN GROUP a.s. a POHL a.s. ji realizovala firma DASEF podlahy s.r.o.

Základ terasy a schodových stupňů tvoří ocelová pozinkovaná konstrukce, kterou bylo nutné v místě schodišť ještě doplnit o cca 200 mb modřínových trámků. Celková plocha terasy je cca 90 m², na ni navazují přední a zadní schodiště. Použitým materiálem jsou prkna ze sibiřského modřínu 28 x 145 mm s jemnou drážkou. Součástí prací byl i obklad ze sibiřského modřínu Raute 20 x 90 mm.

Největším oříškem této zajímavé zakázky bylo podle společnosti DASEF podlahy s.r.o. vyřešit přípravu schodiště, správně sladit úhly a doplnit výdřevu.

Druhým velkým úkolem bylo sladit obklad v návaznosti na schodiště a horní hranu terasy, každé druhé obkladové prkno bylo nutné podélně pod úhlem zúžit, aby vše správně „sedlo“.

„Realizace trvala zhruba tři týdny a na jejím začátku jsme si ani nedokázali představit náročnost celého díla. Naši montážníci si s tím ale poradili nadstandardně a výsledek vypadá opravdu úžasně,“ říká Josef Kavánek z firmy DASEF podlahy.

Přečtěte si:  Pallmann Outdoor System - profesionální čištění a trvalá ochrana teras

www.dasefpodlahy.cz
Foto: DASEF podlahy s.r.o.

Share.

About Author

Comments are closed.