MAMUT GLUE FLEXI S2 – tipy na moderní lepení obkladů a dlažby

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pro lepení obkladů a dlažeb existují zažité postupy, které v dnešní době již nemusí být nejlepším řešením z důvodu vývoje kvalitnějších materiálů. Jedním z nových je lepidlo MAMUT GLUE FLEXI S2 – Extrémně flexibilní lepidlo na obklady a dlažby s flexibilitou třídy S2. Díky ní se řadí mezi nejmodernější lepidla současnosti a otvírá dveře do nových neomezených designových možností.

Velké formáty

Kdysi jsme byli zvyklí na obklady menších rozměrů, obvykle do 40 x 40 cm. Dnes se můžeme setkat s rozměry i nad 120 x 120 cm. Důvod je jednoduchý. Libí se nám jednolitá podlaha, která zdánlivě nemá konce a vzbuzuje pocit starých mohutných staveb. Navíc její údržba je jednodušší.

Žádné spáry

Při zařizování domu či bytu lze použít jakkoli velký obklad, ale pokud bude ohraničen hrubými spárami, pokazí to koncept jednolitosti. Kdysi platilo pravidlo – čím větší obklad, tím větší spáry. Dnes už jím naštěstí nejsme limitováni a při správném výběru lepidla můžeme lepit i velkoformátový obklad beze spár. Díky tomu lze docílit pocitu jednolitosti podlahy či stěn.

Tmavé odstíny

Stejně jako výběr velikosti kachliček je i jejich barva důležitou volbou. Věděli jste, že černá patří mezi teplé odstíny? Většinou jsme se tmavým barvám při zařizování koupelny vyhýbali kvůli jejich nižší světelnosti, pocitu stísněnosti nebo jen zkrátka kvůli „smutnému“ dojmu. Dnes už černá patří při moderním zařizování domu či bytu k oblíbeným barvám a je považována za elegantní.

Přečtěte si:  Nové výkonné a udržitelné produkty Sika pro obkládání

Obklad na neobvyklých místech

Jsme zvyklí, že obklad patří do koupelny a do kuchyně, avšak v moderním designu se někdy od tohoto trendu upouští. V kuchyních, ale i koupelnách se stále více setkáváme s použitím vinylové či laminátové podlahoviny a obklady se přesouvají na jiná místa. Obklad na stěně v obývacím pokoji, chodbě nebo i zvenku na domě se stává trendovým a designovým prvkem.

Bezespáré lepení velkoformátových obkladů a dlažeb v podmínkách s vysokými tepelnými rozdíly se neobejde bez použití Extrémně flexibilního lepidla na obklady a dlažby MAMUT GLUE FLEXI S2. S tak vysokou flexibilitou a s extrémní přídržností k podkladu přilepíte téměř jakýkoliv obklad v interiéru i exteriéru a předejdete poškození povrchu v budoucnosti.

www.denbraven.cz

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.