Hlavně přirozeně! Trendy laminátových podlahovin pro rok 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trendy v dekorech laminátových podlahovin pro rok 2022 podle Asociace evropských výrobců EPLF (sdružuje 18 největších evropských výrobců, mezi nimi např. Balterio, Haro, Egger, Parador, Pergo, Quick Step atd.) navazují na předchozí léta a pokračují v preferování autentického, co nejpřirozenějšího vzhledu přírodních materiálů. Zároveň firmy nadále investují do nových technologií, aby zákazníkům nabídly laminátové podlahoviny, které vydrží náročné použití a jsou přívětivé k životnímu prostředí.

Barvami letošního roku jsou přírodní teplé tóny. (©CAMSAN)

Aktuální barevnost se přiklání k teplým medovým tónům a také barvě světlého přírodního dřeva, ať už to jsou odstíny přírodní béžové, pískové nebo šedé. Celkově se poptávka zákazníků přiklání spíše ke „skandinávskému“ a „japonskému“ stylu, který kombinuje funkčnost s rustikálním minimalismem a vytváří pohodlné a přírodní domácí prostředí.

Kombinace skandinávského funkcionalismu a japonského minimalismu. (©KAINDL)

Ve většině evropských zemí jsou stále oblíbeným trendem matné strukturované povrchy, nejžádanějšími vzory jsou rybí kost a chevron. Pokud jde o formát, zatímco v evropských zemích jsou preferovány standardní rozměry, severské země dávají přednost delším a širším prknům.

Udržitelnost a přirozenost jsou jedním z určujících
trendů vybavování interiérů. (©REZULT)

Vzhledem k tomu, že ve svých domovech tráví v poslední době lidé stále více času a využívají obytný prostor často i k práci, zákazníci hledají podlahu, která je praktická a odolná. Laminátové podlahoviny už nejsou určeny pouze do ložnic nebo obývacích pokojů, ale vzhledem k novým technologiím a vlastnostem, které díky nim získávají, se stále častěji objevují také v kuchyních, na chodbách a v koupelnách.

Originální a kreativní – kombinace různých tvarů
a dekorů aneb patchwork stokrát jinak. (©PARADOR)

Kromě podlahovin odolných proti vlhkosti nové technologie umožnily přijít s novým a jedinečným těsně přiléhajícím zámkovým systémem, který usnadňuje proces pokládky a současně brání pronikání vody. Zákazníci tak získají podlahu připravenou odolávat výzvám času.

Přírodní dekory jsou stále jedním
z hlavních trendů. (©SWISS KRONO)

Kromě nových funkčních vlastností se členové EPLF zaměřují na podlahoviny, které jsou odolné a udržitelné. Emise CO2 lze výrazně snížit díky výrobkům z regionálních zdrojů obsahujícím vysoký podíl dřeva, tedy obnovitelným surovinám, které zároveň zaručují i kvalitní interiérové klima. Hlavní cíl, který si výrobci sdružení v EPLF proto pro letošní rok dali, je zvýšit svůj příspěvek k ochraně klimatu prostřednictvím ekologické výroby, udržitelných procesů a certifikovaných materiálů, a to vše při poskytování vysoce kvalitních podlahovin s přirozeným designem v souladu s přírodou.

Přečtěte si:  TARALAY IMPRESSION HOP - novinka od Gerfloru pro rychlou pokládku

Zdroj: EPLF

Share.

About Author

Comments are closed.