HET – novinky v sortimentu pro rok 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

AQUADECOL BARVA NA RADIÁTORY

Vodou ředitelná barva pro nátěry těles ústředního topení

Vrchní pololesklá bílá barva přednostně určená pro nátěry těles ústředního vytápění, bojlerů, teplovodních vedení apod. Zaschlý nátěr odolává teplotě až 100 °C. Barva plní požadavky pro nátěry povrchů, které mohou přicházet do nepřímého styku s potravinami, a plní požadavky EN 71-3:2013 (Bezpečnost hraček – Část 3: Migrace určitých prvků). Lze ji případně použít i jako univerzální barvu pro nátěry bytových doplňků, a to jak pro dekorativní nátěry kovových podkladů opatřených základním antikorozním nátěrem, tak i prvků ze dřeva, dřevovláknitých a dřevotřískových desek, omítek a jiných minerálních podkladů, papíru atd. Vydatnost se pohybuje v rozmezí 6–9 m2 z kilogramu barvy v jedné vrstvě podle savosti a struktury podkladu, aplikační techniky apod. Nanášení se provádí štětcem, válečkem nebo stříkáním včetně AIRLESS, AIRMIX a HVLP. Vyrábí se v balení 0,7 a 3 kg.

SOLDECOL UNICOAT SM – 3v1

Deset nových readymixových odstínů

Doposud byla tato na trhu velmi oblíbená barva nabízena pouze v bílém provedení a v bázích určených pro tónování. Od letošní sezony je nově k dispozici i v deseti readymixových odstínech. SOLDECOL UNICOAT SM je samozákladující alkyd-uretanová polomatná antikorozní barva na kov a dřevo – 3v1 – základ, mezivrstva, vrchní email. Od základu až po vrchní nátěr. Jedná se o antikorozní jednosložkovou barvu pro venkovní i vnitřní nátěry železných kovů nebo vhodně upravených neželezných kovů – pozink, měď, hliník apod., popřípadě dřevěných povrchů. Je určena zejména k nátěrům ocelových konstrukcí, bran, plotů, klempířských prvků, stožárů, přepravních a skladových kontejnerů, zemědělské, manipulační a skladové techniky apod. Nátěr dobře odolává působení povětrnostních vlivů. Vydatnost se pohybuje v rozmezí 10–12 m2 z litru barvy v jedné vrstvě podle savosti a struktury podkladu, aplikační techniky apod. Nanášení se provádí štětcem, válečkem nebo stříkáním včetně AIRLESS a AIRMIX. Vyrábí se v balení 0,6 a 2,5 l.

Přečtěte si:  Capalac Direkt auf Rost OCHRANNÝ LAK K POUŽITÍ PŘÍMO NA REZ

SOLDECOL HG

Doplněn nový readymixový odstín šedý antracit

Na základě zvýšené poptávky zákazníků byla doplněna barevná škála o odstín SHG 1550 šedý antracit. Celková nabídka tak dnes čítá dvacet základních odstínů typu readymix.

SOLDECOL HG je vrchní syntetická lesklá antikorozní barva na kov a dřevo určená pro nátěry kovových a dřevěných povrchů, např. brány, ploty, sloupy, klempířské prvky, okna, dveře apod. Vydatnost se pohybuje v rozmezí 10–12 m2 z litru barvy v jedné vrstvě podle savosti a struktury podkladu, aplikační techniky apod. Nanášení se provádí štětcem, válečkem nebo stříkáním včetně AIRLESS a AIRMIX. Vyrábí se v balení 0,75; 2,5; 5 a 10 l.

SOLDECOL S 6001

Ředidlo do syntetických nátěrových hmot

SOLDECOL S 6001 je ředidlo do alkydových, na vzduchu schnoucích nátěrových hmot, které se aplikují stříkáním, případně za nižších teplot štětcem či válečkem. Používá se k ředění syntetických, případně olejových a fermežových barev, např. SOLDECOL PRIMER, SOLDECOL HG, SOLDECOL UNICOAT SM, SOLDECOL KOVÁŘSKÁ BARVA a jiných, pokud je to výrobcem dané nátěrové hmoty výslovně předepsáno. Ředidlo umožňuje kratší čas zasychání nátěrové hmoty. Částečně tak lze regulovat dobu zasychání a lépe se přizpůsobit zvolené metodě aplikace. Dodává se v balení 0,4; 0,7; 4 a 9 l.

SOLDECOL S 6006

Ředidlo do syntetických nátěrových hmot

SOLDECOL S 6006 je ředidlo do alkydových, na vzduchu schnoucích nátěrových hmot, které se aplikují štětcem či válečkem. Používá se k ředění syntetických, případně olejových a fermežových barev, např. SOLDECOL PRIMER, SOLDECOL HG, SOLDECOL UNICOAT SM, SOLDECOL KOVÁŘ- SKÁ BARVA a jiných, pokud je to výrobcem dané nátěrové hmoty výslovně předepsáno. Ředidlo umožňuje delší čas pro rozliv nátěrové hmoty. Částečně tak lze regulovat míru rozlivu filmu nebo se lépe přizpůsobit zvolené metodě aplikace. Dodává se v balení 0,4; 0,7; 4 a 9 l.

Přečtěte si:  Novinka: HET SOLDECOL UV LAK - alkyd-uretanový transparentní matný/lesklý lak na dřevo

SOLDECOL C 6000

Ředidlo do nitrocelulózových nátěrových hmot

SOLDECOL C 6000 se užívá k ředění nitrocelulózových nátěrových hmot, příp. k souvisejícím čisticím operacím. Dále se používá k ředění nátěrových hmot, u kterých je výrobcem toto použití výslovně předepsáno. Dodává se v balení 0,7; 4 a 9 l.

SOLDECOL U 6002

Ředidlo do dvoukomponentních polyuretanových nátěrových hmot

SOLDECOL U 6002 se používá k ředění 2K polyuretanových a akryluretanových nátěrových hmot, např. k ředění nátěrových hmot řady Soldecol PUR a jiných, pokud je to výrobcem dané nátěrové hmoty výslovně předepsáno. Univerzální použití pro aplikace štětcem, válečkem, stříkáním apod. Dodává se v balení 0,4; 0,7; 4 a 9 l.

AQUADECOL ODŠEĎOVAČ NA DŘEVO

AQUADECOL ODŠEĎOVAČ NA DŘEVO je speciální čistič a vysoce účinný bezbarvý oplachový vodou rozpustný přípravek pro renovaci a zesvětlení zašlého dřeva. Šetrným způsobem jej zbavuje šedého nádechu, tmavých skvrn, špíny a mastnoty; navrací dřevu jeho původní barvu a kresbu, čistí skvrny způsobené tříslovinami a rzí, odstraňuje stopy po zvětrávání dřeva vlivem hub, plísní a řas. Nenarušuje dřevní vlákna, neobsahuje chlór a je biologicky odbouratelný. Přípravek lze použít na všechny druhy měkkého i tvrdého dřeva, rovněž tlakově i tepelně ošetřeného. Gelovitá konzistence umožňuje snadné nanášení i na svislých plochách. Je určen pro práce v exteriéru nebo tam, kde lze provést důkladný oplach vodou. Používá se před aplikací rozpouštědlových nebo vodou ředitelných lazur a olejů řady SOLDECOL a AQUADECOL. Výrobek je vhodný např. pro dřevěné terasy, zahradní nábytek, ploty, obklady, dřevěné rošty, pergoly, chaty atp. Dodává se v balení 0,75 l.

Přečtěte si:  HET Aquadecol EPOXY SG

www.het.cz

Share.

About Author

Comments are closed.