Lišty a profily k podlahám jsou nejen otázkou účelnosti, ale i moderního designu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jako většina stavebních materiálů prochází i obor profilů k podlahám neustálou modernizací a vývojem. Jakkoliv by se mohlo zdát, že „všechno už bylo vymyšleno“, přicházejí nové a nové nápady reagující v tomto sortimentu na nové trendy nebo je vytvářející.

Obr. 2

V poslední době je možné vypozorovat trend „minimalismu“, a to jak v přechodových či dilatačních profilech, tak ve schodových hranách. Důkazem toho je stále větší oblíbenost úzkých přechodových profilů o šířce 20 až 25 mm, a to jak v oblém, tak i modernějším plochém provedení (obr. 1). Ale pokud je potřeba nahradit práh u dveří bezbariérovým řešením, není problém překrýt vzniklou mezeru přechodovým profilem o šířce 80, 100 i 120 mm.

Problémem mnohdy bývá, jak vyřešit dilataci tenkých podlahových krytin od tloušťky 2 mm. Řešením je použití novinkového dilatačního profilu, který svou volnou dvoudílnou konstrukcí bez použití klasické „dilatační gumy“ zaručuje potřebný pohyb podlahové krytiny. Je k dispozici pro krytiny o tloušťkách 2; 3; 4,5; 6; 12,5 a 15 mm (obr. 2).

Obr. 3

V sortimentu schodových profilů byly kdysi nejpoužívanější klasické „L“ profily, které se nalepily nebo našroubovaly shora na podlahovou krytinu, a tím i zakryly případné nerovnosti vzniklé při jejím řezání. Díky vývoji nových technologií a dostupnosti stále lepšího a přesnějšího nářadí na zpracování podlahovin je však možné zvolit daleko elegantnější řešení (obr. 3).

Podlaháři často hledají možnosti olištování otevřených schodů – i to už dnes existuje v několika provedeních (obr. 4).

Přečtěte si:  PROFIL Team s.r.o. - plastový soklový profil Q65

Podstatným viditelným prvkem každé podlahy je její spojení s okolními stěnami. Kromě obvyklého použití různých plastových profilů existuje i bohatý sortiment těch moderních hliníkových v různých provedeních, výškách a odstínech. Jejich použití dodá interiéru punc výjimečnosti a moderního designu (obr. 5).

Obr. 5

Všechny tyto lišty a profily (a ještě spoustu jiných) naleznete v nabídce firmy PROFIL Team s.r.o., která letos oslavila plnoletost (18 let) úspěšného působení na českém trhu.

www.profilteam.cz

Share.

About Author

Comments are closed.