Masivní dubové podlahoviny FEELWOOD a podlahové topení v domě s ovčím kožichem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na přírodní materiály vsadili majitelé rodinného domu – dřevostavby nedaleko slovenské Žiliny. Přáli si vytvořit bydlení, které by souznělo s okolím a zároveň využívalo všech nejlepších vlastností materiálů, jež používali už naši předkové.

Penetrace zbroušeného betonku.

Jedním z nich je ovčí vlna, kterou je celý objekt zateplen. Ta je dokonalým a staletími prověřeným izolačním materiálem, který dokáže udržet tepelnou pohodu i optimální úroveň vlhkosti v interiéru. Druhým je samozřejmě dřevo, které se uplatnilo nejen na stavbu samotnou, ale i jako výrazný interiérový prvek na podlahách. Jde o dubovou masivní podlahovinu FEELWOOD z produkce SECA, konkrétně dub, třídění Markant, 15 x 137 mm (1753, 2053, 2653 mm), která byla na povrchu broušena a olejována.

Celoplošné lepení lepidlem na masivní dřevěné podlahy.

Pokládku provádělo Podlahářství Klíma, které masivní prkna lepilo na vysušený, přebroušený a penetrovaný beton, v němž je zalité teplovodní podlahové topení. To propojuje tradiční materiály se současnými technologiemi, bez nichž se dnešní moderní bydlení neobejde.

Zpenetrovaný podlahový beton.

Od klasických radiátorů se začíná pomalu upouštět, a právě podlahové topení ve spojení se zatepleným domem přináší jak značné úspory energií, tak i komfort a optimální tepelné vlastnosti. Masivní podlahoviny FEELWOOD jsou vysoušeny na 9 % a jejich spojení s podlahovým topením je už prověřené mnoha realizacemi. Pro každou pak odborníci společnosti SECA doporučí i vhodnou dřevinu, sílu a šíři podlahové krytiny, tak aby teplo mohlo dobře procházet a vytápět místnosti.

Korková dilatace mezi místnostmi.

Ještě lehce setřít mopem na dřevěné podlahy a je hotovo.

www.secacz.cz

Přečtěte si:  Gerflor TARALAY LIBERTEX - PVC v rolích s textilní podložkou
Share.

About Author

Comments are closed.