Zátěžové koberce Tisca pro nejnáročnější požadavky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Švýcarská společnost Tisca TISCHHAUSER AG, v zastoupení ANVI TRADE s.r.o. pro Českou republiku, představuje tradiční rodinnou společnost s více než osmdesátiletou tradicí, jež je respektovaným výrobcem koberců, záclon, dekorativních textilií a umělých trávníků prvotřídní kvality.

Její sortiment nachází uplatnění od bydlení přes komerční a sportovní sektor až po výrobu dopravních prostředků, kde zahrnuje množství strojově i ručně tkaných stejně jako všívaných kolekcí koberců z polyamidu a vlny s možností individuálních konstrukcí a dezénů již od malých zakázek. Co se nabídky textilních podlahovin týče, jsou z prvotřídní příze z polyamidu či novozélandské vlny s metodou probarvení Solution Dyed Yarn, která zaručuje dokonalou stálost barev v čase. Množství kolekcí se člení podle použité příze a výrobní technologie, kdy Tisca nabízí jak koberce sériově vyráběné technikou všívání a tkaní, tak zakázkové, ručně vázané koberce pro ty nejnáročnější zákazníky.

Strojově tkané koberce Tisca jsou vyráběny prutovou technikou (tzv. Wilton), která představuje speciální vazbu provazování tří útků. Tyto koberce se tkají na tkacích strojích, které mají speciální ústrojí pro zatkávání a vytahování kovových prutů, jež mohou být hladké a po vytažení vytvářet na lícní straně smyčky, nebo zakončené nožem, který při vytahování smyčku rozřezává, a tím vzniká řezaný vlas. Prutovou „Wilton“ technikou lze kombinací až čtyř barevných přízí v jednom řádku vyrábět smyčkové koberce typu buklé, vlasové koberce s řezaným vlasem typu velur i kombinované povrchy vzorované pomocí smyček a řezaného vlasu podle přání zákazníka. O kráse tkaných koberců Tisca, kombinujících smyčku s řezaným vlasem, se lze přesvědčit například v nově dodávaných i renovovaných vozech první třídy Českých drah.

Přečtěte si:  Přírodní lněné koberce - originály, které vydrží téměř věčně

www.anvitrade.cz

Share.

About Author

Comments are closed.