Garapa a cedr ozdobily terasu a fasádu rekonstruovaného rodinného domu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maximálně zdařilé propojení moderních a přírodních materiálů s velkým důrazem na detail. To je první dojem z rekonstrukce rodinného domu obklopeného zahradou.

Kompletní rekonstrukce začala potřebou výměny střechy. Původní myšlenka na výměnu střešní krytiny odstartovala velkolepý projekt. Cit pro detail majitele domu, který realizaci důsledně vedl ke zhmotnění svých představ, je znát na každém kroku. Design zde plní svoji funkci. Vše je praktické, harmonicky propojené, a přitom nadčasové. Detaily v podobě precizně zpracovaných schodů, obložených podhledů a nosných sloupů, zabudovaných světel, ale i minimalistické zahrady vytvářejí z celého místa luxusní prostor pro bydlení a odpočinek.

Na terasu, sloupy a obložení bazénu byla použitá garapa. Exotická, vysoce odolná a tvrdá dřevina má pěkné zbarvení, které ještě více vyniklo ve spojení s antracitovými a šedými prvky. Garapa figuruje i na podhledech v relaxační zóně. Na obložení vstupu do domu byl použit fasádní profil z cedru v provedení Rhombus. Cedrové dřevo je velmi pevné, odolné proti hmyzu a houbovitým chorobám. Vyznačuje se vysokou objemovou stálostí, odolností vůči škůdcům, plísním i povětrnostním podmínkám. Cedr má krásnou kresbu, nezaměnitelnou vůni a je dostupný v odstínech od slámově žluté přes načervenalou až po tmavě hnědou barvu. Produkty z těchto dřevin dováží do ČR společnost ASKO a.s.


VÍTE, CO JE GARAPA?

Garapa je dřevina původem z Jižní a Střední Ameriky. Má citronově žluté zbarvení, které se stárnutím mění do světle hnědé, z některých úhlů pohledu se může objevit nevýrazný proužek. Hustota dřeva je 850–950 kg/m³, jde tedy o vysoce tvrdé, těžké a trvanlivé dřevo, ideální do exteriéru, odolné povětrnosti i přírodním škůdcům.

Přečtěte si:  LAZUROL - systém na ochranu dřeva

www.asko-as.cz

Share.

About Author

Comments are closed.