Nátěry betonu a betonových podlah materiály COLORLAK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nátěry betonu i dalších minerálních podkladů mají svá specifika a pravidla z hlediska použití, aplikace i požadavků na platnou legislativu. Nátěrových hmot vhodných na beton a minerální hmoty má COLORLAK širokou škálu, od malířských a fasádních barev až po dvousložkové polyuretany nebo epoxidy.

Pro nátěry betonu a také asfaltu, ale i nejrůznější značení komunikací ve firmách, skladech, dílnách nebo i nátěry na dětských hřištích je určen SILAMAT S2819. Jde o rychleschnoucí barvu, která vychází z barvy pro silniční značení, tedy za běžných podmínek je nátěr již po cca 3–4 hodinách běžně pochozí. Pro toto použití má SILAMAT i atest na protiskluznost podlah. V nabídce je sedm základních odstínů v plnění od 0,9 litru.

Pro chemicky odolné nátěry je určena speciální chlorkaučuková barva TREXON EMAIL H2001. Tento materiál nachází uplatnění především v provozech, kde je požadavek na odolnost proti řadě chemikálií (roztoky kyselin a louhů) a vodě, jako jsou např. sklady chemikálií, autobaterií, zinkovny apod. Nabízí se v šesti základních odstínech a balení od 3,5 litru. Běžně nachází TREXON EMAIL uplatnění např. i na ochranu kovových konstrukcí nebo odvětrání v průmyslových halách a skladech.

Pro nátěry podlah v garážích, skladech, dílnách, ale i dřeva, kovů a vybraných plastů je určena polyuretanová barva AXAPUR U2060. Vyznačuje se vysokou odolností vůči UV záření, tedy nehrozí její zmatnění na osluněných plochách jako u epoxidů. Barva se tónuje podle potřeb zákazníka v balení od 5 kg a je na výběr od standardního lesku až po matné provedení.

Přečtěte si:  Tři top barvy do koupelny

Epoxidová barva EPAX S2381 se využívá zejména při požadavku na vysokou mechanickou a zejména chemickou odolnost. Nátěr odolává působení řady olejů, rozpouštědel, chemických a čisticích látek, vodě. Z tohoto důvodu jde o nátěry podlah v dílnách, skladech nebo garážích a také pro různé záchytné nádrže a jímky, čističky apod. EPAX lze zakoupit v balení již od 1 litru a odstín záleží jen na výběru v tónovacím centru.

Všestranné a pro běžné domácnosti prakticky neomezené využití nabízí COLORNAL MAT V2030. Nátěr má vysokou odolnost povětrnosti a UV záření (nežloutne), rychle zasychá a vytváří trvale pružný a odolný film, který je vhodný k nátěrům kovů (pozink, hliník, měď, ocel), dřeva, dřevotřískových desek, minerálních podkladů (beton, zdivo, omítky, kámen), vláknocementových desek, neglazované keramiky, papíru a lepenky. COLORNAL MAT lze použít pro nátěry interiérových betonových podlah, kde působí mírné pochozí (mechanické) zatížení (má atest na protiskluznost podlah). O odolnosti nátěru COLORNAL svědčí i atest na přímý styk se suchými potravinami a také je vhodný k nátěrům hraček a výrobků pro děti do tří let. Nabízí základní řadu 18 odstínů v balení od 0,6 litru.

Použití na beton má BETOKRYL V2013 zakódován přímo ve svém názvu. Uplatnění nachází na nejrůznějších pohledových svislých i vodorovných betonových plochách – stěnách, panelech, nosnících, soklech, plotech, betonových konstrukcích, prefabrikovaných dílech a dalších materiálech, jako je zdivo, omítky, lehčené stavební hmoty, cementotřískové desky apod. v exteriéru i interiéru. BETOKRYL lze také použít pro nátěry betonových podlah s mírnou pochozí (mechanickou) zátěží v domácnosti, jako např. ve sklepích, spížích a komorách v interiéru. Vytváří omyvatelný, otěruvzdorný a paropropustný film, který má dlouhodobě vysokou odolnost a stálost vůči působení povětrnosti a UV záření (nežloutne). Nabízí se v balení od 1,5 kg v základní škále pěti odstínů.

Přečtěte si:  Fasádní barva Acrylan MAX. Trendy kabát podle střihu Vitex

Naopak zcela speciálním materiálem při požadavku na velmi vysokou odolnost proti vodě, minerálním olejům, UV záření a povětrnosti je AXAPUR U2100. Používá se na bazény a záchytné jímky, myčky, zásobníky, podlahy, sklady, mola, garáže a nákladové rampy z minerálních podkladů. Aplikace je možná i za zhoršených klimatických podmínek – vyšší vlhkost (ne déšť) a nižší teplota (lze použít od –5 °C, výjimečně od –10 °C). Speciálnímu použití odpovídá i balení od 10 kg a nabídka čtyř odstínů.

www.colorlak.cz

Share.

About Author

Comments are closed.