Nivelační hmoty Weber na bázi síranu vápenatého – Webernivelit S a Weberfloor 4095

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jsou vhodné pro vyrovnání podkladu v bytové a administrativní výstavbě. Vytvářejí vhodný podklad pro většinu dostupných druhů podlahových krytin, jako jsou např. PVC, lina, koberce a plovoucí podlahoviny.


Výhody nivelačních hmot Webernivelit S, Weberfloor 4095

  • Velmi nízké pnutí při vyzrávání;
  • velká variabilita v aplikační tloušťce (2,5–30 mm; 1–10 mm);
  • ruční nebo strojní zpracování;
  • vysoká pevnost v tlaku (30 MPa, 25 MPa);
  • Weberfloor 4095 – rychleschnoucí, pochozí po 2–4 hodinách.

Zásady správné aplikace nivelační hmoty

Před aplikací samonivelační hmoty je nejdůležitější vždy správně posoudit podklad. V prvé řadě je zapotřebí odstranit všechny nesourodé části, které by mohly působit jako separátor, a tudíž odloučit samonivelační hmotu od podkladu. Následně volíme správnou penetrační hmotu. Weberpodklad floor v případě, je-li podklad savý, Weberpodklad HAFT v případě, že potřebujeme kontaktní můstek na nesavé a problematické podklady. Tato penetrace obsahuje křemičitý písek pro následné dobré zakotvení nivelační hmoty. U velmi problematických podkladů, jako jsou například zbytky asfaltu po vytrhaných parketách, je zapotřebí použít takzvanou epoxidovou kotvu, např. Weberepox P100 nebo Weberepox P102, do které je zapotřebí do plna zasypat Weber křemičitý LOD písek frakce 0,1–0,6 mm.


U samotného zpracování samonivelační hmoty je vždy zapotřebí dodržovat množství záměsové vody. Jeho nedodržení dle předpisu v technickém listě nebo na obalu výrobku vede k deformaci směsi, obzvlášť nadbytek záměsové vody způsobuje propad kameniva na dno aplikované tloušťky a stoupání disperze na povrch. Nivelační hmota je poté na povrchu nesourodá, měkká nebo sprašná.

Přečtěte si:  LINO Fatra - nová kolekce českých vinylových podlahovin v roli šíře 2 metry

Doba míchání je 2–3 minuty a poté je nutné nechat směs krátce odležet a promíchat podruhé. Namíchanou hmotu rovnoměrně naléváme na připravený podklad z míchací nádoby a upravujeme pomocí nerezové šavle nebo rakle.

Po vyzrání a dodržení zbytkové vlhkosti předepsané výrobcem podlahové krytiny provádíme pokládku finální nášlapné vrstvy.

Pavel Svatoš, divize Weber,
Saint-Gobain Construction Products CZ, a.s.
www.cz.weber

Share.

About Author

Comments are closed.