Designové fasády – široká škála materiálů v sortimentu společnosti Meffert ČR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Designová fasáda s individuálním charakterem povrchu je v oblasti moderní bytové, ale i průmyslové výstavby stále častějším požadavkem zejména ze strany architektů a developerů. Cílem je snaha odlišit se od běžné, komerční výstavby a vtisknout fasádě neotřelý ráz. Zároveň by ale měla dobře zapadnout do okolí a ladit se stávajícími objekty.

Široká škála materiálů v sortimentu společnosti Meffert ČR podporuje kreativitu provedení povrchu fasád, což v kombinaci s množstvím dostupných barevných odstínů přináší bohaté možnosti vytváření individuálních povrchů, designů, struktur či imitací povrchu kamene a dřeva. Tento trend a možnosti řešení lze dokumentovat na dvou nedávno dokončených pražských fasádách – fasádě bytového domu Rezidence Bohdalec a nového pavilonu Ústavu radiační terapie v areálu Ústřední vojenské nemocnice. V úzké spolupráci s architekty vznikly fasády s individuálním povrchem, který kromě vysoké odolnosti a životnosti splňuje i individuální požadavky investorů.


FASÁDA REZIDENCE BOHDALEC je tvořena jemnou podélně orientovanou strukturou v pískovcovém odstínu, která je horizontálně rozdělena neutrálně šedými pásy s hladkou strukturou a drobnými nadokenními prvky výrazného žlutého odstínu. Jako celek tak budova působí moderním dojmem, a přitom ideálně zapadá do stávající zástavby. Perličkou této unikátní realizace je, že celá fasáda byla kvůli jednotnosti povrchu a individualitě rukopisu struktury tvořena doslova jednou rukou jednoho člověka.

FASÁDA PAVILONU ÚSTAVU RADIAČNÍ TERAPIE v areálu Ústřední vojenské nemocnice koresponduje s modernistickým pojetím této novostavby, kdy hladký povrch fasády s hrubými kavernami v modrošedém odstínu přirozeně navazuje na prosklené plochy budovy a výrazně barevné designové skleněné výplně.

Přečtěte si:  Fasády Keim - zateplení, na které je konečně hezký pohled

www.meffert.cz

Share.

About Author

Comments are closed.