Velkoformátové obklady a dlažba dají vyniknout kráse dekoru, zvětší a sjednotí prostor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Popularita velkoformátových obkladů a dlažeb stále roste. V zahraničních interiérech se s menšími formáty setkáme již jen zřídka, nyní však proniká tento trend i do českých koupelen.

Obliba velkých formátů je dána především dvěma zásadními výhodami, které mohou poskytnout. V první řadě jde o prostor. Pouze na dlaždicích větších rozměrů totiž může vyniknout krása přírodních struktur dřeva, kamene, betonu či mramoru, které z hlediska designu stále patří mezi ty nejžádanější. Zároveň najdou své uplatnění v prostoru jakékoliv velikosti. Velkoformátové dlaždice vždy tvoří dominantní prvek interiéru, který přitahuje pozornost a dodává mu noblesní vzhled. V menších koupelnách navíc prostor opticky sjednotí a zvětší, jsou tedy mnohem lepší volbou než malé obkládačky.

Velkoformátové obklady a dlažba s kamennou texturou řady VARANA II 22,2 x 90/45 x 90 cm.

Druhou neméně zásadní výhodou je jejich neocenitelná praktičnost. Vzhledem se dokonale vyrovnají přírodním materiálům, avšak bez rizika ztráty životnosti, jak tomu může být například u dřeva, nebo náročnosti a složitosti čištění jako v případě přírodního mramoru. Navíc díky jejich velikosti vzniká v prostoru i poměrně málo spár, ve kterých by se mohly usazovat nečistoty, a snadno se tak udržují. Odolnost velkoformátových obkladů a dlažeb bývá vysoká. I díky tomu se skvěle hodí také do namáhaných komerčních prostor.

Nabídka rozměrů je rozmanitá a stejně tak široká je i škála barevných dezénů, ze kterých lze vybírat. Luxusní imitaci přírodního mramoru a skutečně velké rozměry obkladu 240 x 120 cm a dlažby 120 x 120 cm nabízí například série XL SIZE. Nádhernou kamennou texturu a reliéfní povrch pak oceníte třeba u obkladů a dlažeb řady VARANA II od uznávaného španělského výrobce Gayafores.

Série velkoformátových obkladů a dlažeb WOODLIFE & SETTECENTO 30 x 90/60 x 60 cm.

Milovníky dřeva i originální mozaiky zaujme série WOODLIFE & SETTECENTO, která má „lapovaný“ povrch. Tato technika se používá k zušlechtění povrchu dlaždic jemným nepravidelným odleštěním. Na dlaždicích tak vzniká efektní kontrast lesku a matu, který zvýrazňuje vrchní reliéf nebo tištěnou strukturu.

Přečtěte si:  Alcaplast pomůže vytvořit koupelnu s tropickým dešťem

www.sapho.cz

Share.

About Author

Comments are closed.