Rychlá stavba plotu s novým výplňovým betonem Cemix 380

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vzhledem k rychlosti a nenáročnosti výstavby je plot ze ztraceného bednění oblíbenou volbou. Tvarovky vyplněné betonem na dlouhá léta vytvoří pevnou až nedobytnou hranici pozemku, která odolá i divoké zvěři, což už dnes musí řešit obyvatelé i městské zástavby. Právě pro použití do plotových dílců, ale i okenních překladů a dalších stavebních prvků vyvinul CEMIX nový Výplňový beton do prefabrikátů CEMIX 380. Jeho zásadní výhodou je tekutější konzistence, díky které dokonale vyplní všechny skulinky ztraceného bednění a přilne ke stěnám i výztuži. Je tedy ideální pro svépomocný způsob výstavby a ruční zpracování.

Novinka značky Cemix, jednoho z nejvýznamnějších tuzemských výrobců suchých maltových a omítkových směsí, je beton určený pro vyplnění plotových betonových tvarovek a podezdívek základových konstrukcí realizovaných systémem ztraceného bednění. Cemix 380 Výplňový beton do prefabrikátů se uplatní také při betonáži překladů a pro obetonování konstrukcí zapuštěných bazénů.

Důkladně přilne k betonové stěně i výztuži

Zásadní výhodou novinky je jeho tekutější konzistence, které bylo dosaženo obohacením plastifikační chemií. Člověk nemusí být přímo stavebním inženýrem, aby věděl, že čím tekutější beton, tím lépe působením vlastní váhy zateče do všech detailů konstrukce. Cemix 380 dokonale vyplní tvar bednění a důkladně přilne také k betonovým stěnám i výztuži. Řidší konzistencí Cemix také předchází tomu, aby si někteří stavebníci beton podomácku dodatečně ředili vodou, čímž by se zbytečně vystavovali technologickým problémům s kvalitou. Konzistence umožňuje snadné vyhlazení a vyrovnání povrchu, z čehož vyplývá i snadná vrstvitelnost.

Přečtěte si:  Cemix MAGIC DECOR - interiér v šedém tónu pohledového betonu

Cemix 380 dosahuje výborných pevnostních parametrů: Pevnostní třída betonu C 25/30 odpovídá požadavkům výrobců plotových systémů na nejčastěji používané výšky plotů z betonových tvarovek. Cemix 380 coby výplň tvárnic a ztraceného bednění snadno odolává klimatickým vlivům, například zemní vlhkosti nebo mrazu.

Brání tvorbě výkvětů

U plotů z dutých tvarovek bývají velkým problémem vápenné výkvěty. Nejčastěji se objevují v místě spár mezi tvarovkami. Estetické vadě předejdete kvalitním provedením výplně tvarovek z nového betonu Cemix 380, který tvorbě vápenných výluhů neboli výkvětů brání.

Ideální při potřebě menšího množství

S velikostí zrna kameniva do Dmax 8 mm je novinka jemnozrnným betonem, čímž podpoří snadné zpracování a zabudování do konstrukce. Výrobek je určen pro ruční zpracování, v tradiční bubnové míchačce nebo pomocí ručního vřetenového míchadla. Spotřeba je asi 200 kg/m2 při tloušťce vrstvy 100 mm. Z toho vyplývá, že při vrstvě 10 mm vystačí 25kilový pytel na 1,25 m2 betonu. Nákup pytlovaného betonu je ideální volbou v případě potřeby menšího množství, např. 0,5 m3, kdy se nevyplatí objednávat beton namíchaný v betonárně.

Nový plně recyklovatelný PE pytel chrání před vlhkostí

Cemix 380 Výplňový beton do prefabrikátů zakoupíte v balení po 25 kg v prodejní síti stavebnin i hobby marketů. Výrobek je již balen v nových plně recyklovatelných polyethylenových pytlích. Nemusíte se tak bát, že po převezení pytlů Cemix 380 autem budete další dvě hodiny uklízet nepořádek v autě, balení je totiž zcela bezprašné. Beton v PE pytlích odolává vlhkosti, což prodlužuje jeho expirační dobu. Díky tomu jej lze skladovat i v exteriéru, po dobu až 12 měsíců. PE pytle pro výrobky Cemix se vyrábějí z recyklátu, takže mají charakter ekologického výrobku a jsou 100% recyklovatelné.

Přečtěte si:  Vzhled kamenného obkladu vytvoříte omítkou Cemix

www.cemix.cz

Zdroj foto: DITON

Share.

About Author

Comments are closed.