Barvy Caparol pro kreativní dekorační techniky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Značka Caparol je jednou z deseti značek skupiny DAW, která již od roku 1895 vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní nátěrové systémy pro stavebnictví a je jedničkou na německém trhu značek pro profesionály. Na českém trhu působí společnost Český Caparol již 25 let jako distributor kontaktních zateplovacích systémů, omítek, fasádních barev a vnitřních barev, laků a lazur.

Nároky a požadavky zákazníků a investorů na provedení stěn interiérů se neustále mění. Nejen barevné stěny jsou současným trendem, ale velice žádané jsou také úpravy vnitřních prostor domácností, společenských nebo komerčních prostor pomocí kreativních dekoračních technik, které nabízejí široké možnosti atraktivních vzhledů, jako je například industriální betonová plocha nebo přírodní vzhled travertinové stěny. Příjemnou atmosféru v interiérech navodí technika Metallocryl „Perle“ s metalickým charakterem, která správným osvětlením místnost rozzáří. Ušlechtilý, sametově matný povrch lze vytvořit technikou Stucco Satinato, vhodnou pro jemné i intenzivní odstíny.

Chcete použít třpytky? V sortimentu Caparolu najdete třpytivé pigmenty Capadecor Diamonds, které obsahují jemné a elegantní zlaté nebo stříbrné pigmenty pro tenkovrstvé, transparentní i krycí vnitřní nátěry. Třpytivý efekt vynikne v sytých tmavých odstínech, pro které je ideální omyvatelná a otěruvzdorná barva PremiumColor.

Také v exteriéru můžete dosáhnout zajímavého vzhledu fasády s napodobením slídového efektu na strukturovaných površích s produktem Capatect Stellanova.

Výzkumu a vývoji současných barevných trendů se věnuje tým designérů z Caparol ColorDesignStudia ve spolupráci s odborníky z různých oblastí, jako je architektura, interiérový a barevný design i specializovaných prodejen pro malíře. Barvou letošní sezony je antracitově černá. Caparol představuje nové trendové odstíny ve třech barevných světech v mnoha, někdy velmi odlišných příkladech použití. Černá jako designový prvek je jasná a lze si ji velmi dobře představit pomocí doprovodných barev.

Přečtěte si:  Hra bez pravidel. Pro výběr barev do interiéru neplatí šablony ani tabulky

Pro jaký odstín černé se rozhodnout? Návrháři v Caparolu vyvinuli exkluzivní vzorník, který zobrazuje škálu hlubokých a brilantních černých odstínů. A nezůstalo jen u černé, speciální vzorník vznikl také pro bílé odstíny. Obzvláště vhodná pro syté a tmavé odstíny je barva PremiumColor, pro světlé odstíny se hodí barva PremiumClean, která je odolná vůči vodou rozpustným dezinfekčním prostředkům.

Velmi oblíbený je přírodní severský styl. V severním Německu v manufaktuře Meldorfer® vyrábí již 40 let kvalitní obkladové pásky. Jsou nanejvýš odolné a spolehlivě vzdorují povětrnostním vlivům, ale zejména jsou jedinečné svým ojedinělým vzhledem režného zdiva, který vychází z přírodních vzorů a dodává budovám individualitu a charakter. Jejich obrovskou výhodou a předností je použití u tepelněizolačních systémů, ale i na ostatních pevných a rovných podkladech. Vedle mnohostranného využití v exteriéru se ideálně hodí také pro náročné úpravy interiérů a stávají se zajímavou alternativou ke klasickým obkladům stěn a omítkovým plochám. Odolávají vysokému mechanickému namáhání ve frekventovaných prostorech a zachovávají si po velmi dlouhou dobu svůj bezvadný vzhled.

Nejen vizuální stránka interiérů je důležitá. Lidé dnes tráví až 90 % svého života v budovách. Čím více hodin tráví doma nebo v kanceláři, tím důležitější je uvažovat o zdravém vnitřním prostředí. To je dobré mít na paměti již při výstavbě nebo renovaci obytných prostor. Aby se zajistilo zdravé vnitřní klima, musí být použité stavební materiály bez škodlivin. Caparol uvedl na trh první nátěr vyrobený pomocí technologie E.L.F. již před více než 30 lety, čímž se stal vzorem pro celý průmysl. Zkratka E.L.F. znamená minimalizaci těkavých látek, bez rozpouštědel a změkčovadel.

Přečtěte si:  Barvy HET - nátěry na ochranu kovových podkladů

V dnešních dnech je kladen mimořádný důraz i na hygienu vnitřních prostor. V některých provozech jsou pak nároky na čistotu velmi vysoké a je často vyžadována dokonalá, sterilní čistota bez škodlivých mikroorganismů. Jde zejména o nemocnice a lékařská zařízení, laboratoře, domovy seniorů nebo provozy společného stravování. Caparol má pro tato zařízení vhodné produkty pro různé účely použití, které jsou omyvatelné a některé navíc lze čistit i dezinfekčními prostředky. Prvotřídním řešením je dvousložkový epoxidový nátěr DisboPOX W 447, ale také výrobky řady Caparol Capacryl PU, lze je tónovat do široké škály odstínů a jsou plně omyvatelné. Mají i certifikát rezistence vůči dezinfekčním prostředkům, takže je lze bez obav čistit. Pro čisté stěny bez plísní doporučujeme speciální barvu Indeko-W, která je omyvatelná a obsahuje fungicidní a antibakteriální látky.

www.caparol.cz

Share.

About Author

Comments are closed.