ecoLIT – koncentrovaný nátěr na beton a stavební materiály

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novinkou v sortimentu společnosti Tonaso Coatings je ecoLIT, koncentrovaný nátěr na beton a veškeré stavební materiály obsahující vápník (na betonové konstrukce, betonové podlahy, pohledový beton, zámkovou dlažbu, vápencové obklady a zdi apod.). Je ekologicky šetrný (bez rozpouštědel, s minimálním obsahem VOC).

EcoLIT obsahuje malé reaktivní molekuly, které s podkladem chemicky reagují. Díky chemickým vazbám nátěru s podkladem lze vysvětlit, proč takto ošetřený povrch vykazuje zvýšenou tvrdost, větší odolnost proti abrazi, dlouhodobou trvanlivost. EcoLIT má řídkou konzistenci, proto se velmi snadno nanáší, rychle schne a vsakuje se hluboko do ošetřovaného podkladu (0,5–1 cm). Vzniklý neklouzavý hladký a lesklý povrch se snadno a rychle čistí a udržuje. Zabraňuje pronikání vlhkosti při zachování paropropustnosti. Díky uvedeným vlastnostem nedochází k zahájení alkalicko-křemičité reakce (ASR), která má za následek rozpínání materiálu, při kterém vznikají v betonu nežádoucí trhliny.

Organické nátěry zůstávají na rozdíl od produktu ecoLIT pouze na povrchu podkladu a drží fyzikálními silami, chrání podklad pouze povrchově. EcoLIT je navíc výrazně alkalický a díky vysokému pH má antibakteriální a protiplísňové účinky.

www.tonasocoatings.cz

Přečtěte si:  ZERO nátěrové hmoty na plastové povrchy
Share.

About Author

Comments are closed.