Interiérová silikátová barva Hetline SENSITIVE SILIKÁT

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hetline SENSITIVE SILIKÁT je vodou ředitelná interiérová silikátová barva šetrná k životnímu prostředí a lidskému zdraví s mimořádně nízkým obsahem těkavých organických látek (VOC ≤ 0,1 g/l), bez změkčovadel, bez těžkých kovů, bez přídavku biocidů a formaldehydu, bez parfemace.  Barva nepůsobí nepříznivě na zdravé klima v interiéru a díky jejímu složení je sníženo riziko nepříznivých reakcí při výmalbě u alergiků a lidí přecitlivělých na přítomnost chemických látek. Zásaditá minerální povaha nátěru eliminuje riziko brzkého napadení plísní.

Doporučuje se pro výmalbu v senzibilním prostředí obytných i veřejných budov, škol, školek, nemocnic, domovů důchodců apod. a vzhledem k silikátové povaze a výborné paropropustnosti i k výmalbě většiny památkových objektů. Je určena k nátěrům stěn a stropů. Vhodným podkladem jsou vápenné a vápenocementové omítky, sanační omítky, betonové panely a monolity nebo soudržné vápenné, silikátové a středně disperzní (otěruvzdorné, neomyvatelné) původní nátěry. V bílých a jemných pastelových odstínech ji lze použít pro nátěry sádrokartonových či sádrovláknitých desek apod. Nátěr splňuje požadavek směrnice WTA CZ limitující použití krycích vrstev na sanačních omítkách z hlediska propustnosti pro vodní páry.


Odstín: bílý, tónování lze provádět do vybraných pastelových odstínů (anorganickými pigmenty) pomocí tónovacích strojů v kolorovacím systému HET MULTIMIX.
Vydatnost: 6–10 m2 z 1 kg barvy v jedné vrstvě podle savosti, struktury podkladu a tloušťky vrstvy.
Nanášení: válečkem, štětkou, štětcem.


www.het.cz

Přečtěte si:  Produkty značky Vitex k nátěrům dřeva v interiéru i exteriéru
Share.

About Author

Comments are closed.