Primalex Ceramic – omyvatelná a čistitelná interiérová barva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primalex představuje svou největší letošní novinku – nátěr Ceramic. Omyvatelná, ale i čistitelná barva Primalex Ceramic představuje moderní generaci speciálních interiérových barev, které použitím inovativních částic minimalizují to, aby se tekuté nečistoty vsakovaly do hloubky stěn. Běžné skvrny tak lze setřít houbičkou a saponátem. Barevná paleta 23 atraktivních odstínů byla inspirována těmi nejkrásnějšími nerosty: například baltským jantarem, havajským olivínem či egyptským alabastrem.

Primalex Ceramic zachovává hluboký mat i po čistění

Při testováních bylo na Primalex Ceramic opakovaně nanášeno 14 nejčastějších nečistot v českých domácnostech: kečup, hořčice, oříšková pomazánka, křída, permanentní a vodou ředitelné fixy, rtěnka, káva, čaj, červené víno, olej, červená řepa, borůvkový džus a šmouha od podrážek bot. Stěny byly opakovaně čištěny a znovu zašpiněny. Všechny testy ukázaly, že u nátěru nedošlo při čištění běžným saponátem k výrazné změně charakteru povrchu, stále si zachovával svou hlubokou matnost a hlavně čistotu. Díky vlastnostem, tedy hlavně možnosti nátěr bez problému očistit a nečelit ve výsledku tomu, že se změnila jeho původní struktura nebo odstín, se tak skvěle hodí hlavně do místností, které jsou vystavovány vysoké zátěži a bývají nejnáchylnější ke znečisťování, jako jsou například jídelny, dětské pokoje, schodiště, chodby, obývací pokoje, koupelny a kuchyně. Nátěr Primalex Ceramic je vhodný i pro použití ve veřejných zařízeních, kde bývá zátěž ještě větší než v domácnostech. Hodí se tak i do škol, školek, hotelů či kancelářských prostor.

Přečtěte si:  Nová univerzální barva Dulux Rapidry Aqua

Vyjímečně hydrofobní povrch

Jedním z ukazatelů, zda bude nátěr na stěně odolný, je úhel styku kapalné hmoty s natřeným povrchem. Čím je úhel větší, tím více povrch nečistoty odpuzuje. „V laboratořích jsme zjistili, že je tento úhel u produktu Ceramic větší než u běžných nátěrů. Díky speciálním voskovým aditivům a silikátovým plnivům je tak výsledkem malířský nátěr s mimořádnou mechanickou odolností povrchu,“ dodává Radek Kříž, technicko-obchodní zástupce značky Primalex.

Odolnost čerstvě natřených ploch oproti běžnému poškození je za standardních podmínek dosažena nejpozději za 24 hodin od aplikace. Plná deklarovaná odolnost je však dosažena po 3–4 týdnech.

Vysoká paropropustnost

U interiérových barev jsou klasifikovány tři stupně paropropustnosti: nízká, střední a vysoká. Primalex Ceramic byl klasifikován podle ČSN EN 13300 do 1. třídy, tedy té nejvyšší možné.

Široká paleta odstínů včetně bílé

Vybírat lze z 23 odstínů, které byly inspirovány a následně i pojmenovány podle krásných a mnohdy vzácných nerostů. Stěny tak mohou být například v odstínu labského pískovce, tedy šedobéžové barvy přírodních útvarů v Českosaském Švýcarsku, nebo v sytě zeleném odstínu uralského malachitu. Pro milovníky klasiky bude jistě skvělou volbou odstín český křišťál, který dokonale bílou barvou projasní každý interiér.

www.primalex.cz

Share.

About Author

Comments are closed.