Materiály Zero pro povrchové úpravy dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ZERO Imprägnierlasur HS

Syntetická lazura na dřevo s aktivními ochrannými látkami proti modrání, hnilobě a plísni. Její výhodou je především to, že neumožňuje olupování, neboť netvoří film, ale proniká velmi hluboko do dřeva. Ochrana proti UV záření je zajištěna kvalitními velmi jemně mletými pigmenty. Vysokou ochranu získává natírané dřevo právě touto schopností lazury proniknout hluboko do dřeva a zakotvit vysoce kvalitní pigmenty. Jemné mletí pak s sebou nese další faktor, a tím je estetická stránka věci. Lazura s těmito pigmenty perfektně vykresluje a probarvuje, místo aby kryla a schovávala krásu dřeva. Lazura navíc přináší možnost mnohem větší paropropustnosti, avšak nenasákavosti, což umožňuje dřevu se lépe vyrovnávat s měnícími se povětrnostními podmínkami. Vydatnost má cca 12 m² na jeden nátěr a velmi snadnou zpracovatelnost, ať již štětcem, válečkem nebo nástřikem.

ZERO Aqua Holzlasur SLF

ZERO Aqua Holzlasur SLF je lazura na dřevo s velmi jemně mletými pigmenty pro dokonalé vykreslení krásy dřeva. Nanáší se v silnější elastické vrstvě. Vodní báze této lazury umožňuje velmi rychlé schnutí, a tím pádem ekonomičtější proces aplikace. Bez obav lze lazuru použít všude tam, kde je na místě opatrnost co do zdraví – ať již jde o styk s potravinami či o dětské hračky. Stejně tak splní svůj úkol ochrany dřeva v nejtvrdších povětrnostních podmínkách. Mikrofilm, který v náročných podmínkách odolává pnutí dřeva a UV záření, vytváří zároveň efektní hedvábný lesk. Tyto vlastnosti společně se složkami proti slepování pod tlakem z lazury dělají specialistu na renovace eurooken. Materiál je dodáván jak v oblíbených odstínech přírodních dřevin, tak tónován na přání do poutavých odstínů. Vydatnost je cca 12,5 m²/l na jeden nátěr.

Přečtěte si:  SOKRATES Sedlácká barva, uretanizovaná fermež s olejem 3 v 1

ZERO Aqua Wetterschutzfarbe

ZERO Aqua Wetterschutzfarbe je vysoce elastický krycí nátěr na dřevo s obsahem aktivních fungicidních a algicidních látek proti tvorbě řas, hub a plísní. Vysoká elasticita nátěrového filmu zajišťuje zachování jeho kvality i v rámci rozměrových změn dřeva během stárnutí. Vodou ředitelný materiál lze nanášet jak nátěrem, tak nástřikem. Velmi dobře přilne jak k surovému připravenému dřevu, tak ke starým nosným nátěrům. Barevnosti se meze nekladou, neboť odstíny lze namíchat systémem ZERO MiX dle přání. Ideální použití je na dřevěné stavby, podhledy, štíty, ploty apod. Své uplatnění mívá často na horských roubenkách. Vydatnost je cca 5 m²/l na jeden nátěr.

www.zerobarvy.cz

Share.

About Author

Comments are closed.