Fatra: Podlahy do nemocnic a laboratoří

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradiční český výrobce podlahový krytin Fatra, a.s., nevyrábí podlahy určené pouze do domácností, ale také průmyslové podlahy do škol a školek, do hotelů a restaurací i pro průmyslové haly. Samostatnou kapitolou jsou podlahy do nemocnic a laboratoří.

Požadavků, které musí splňovat podlaha do těchto zařízení je celá řada. Jejich vlastnosti proto musí být jiné než vlastnosti podlah do jiných prostor. Splňují tak nároky na odolnost, snadnou údržbu i na design.

Antistatické a vodivé podlahy se řadí do skupiny speciálních krytin, které jsou vyhledávané pro svou skvělou elektrickou vodivost. Tyto podlahy jsou ideální volbou do prostor, ve kterých je nutné zabránit vzniku elektrostatických výbojů. Krytina nesmí generovat elektrostatické napětí na osobě, která se na ní pohybuje, a to i v případě, že nemá antistatickou nebo vodivou obuv.

Využití antistatických podlah

Tyto podlahy jsou vyhledávané na operačních sálech, RTG, zubních ordinacích, laboratořích a prostorách s nebezpečím výbuchu. Své uplatnění mají v chemickém, elektrotechnickém, farmaceutickém, automobilovém i papírenském průmyslu. Antistatické podlahy se řídí technickými normami ČSN EN 1081 a ČSN EN 61340-5-1.

PVC s elektrostatickými vlastnostmi od Fatry

K PVC krytinám s elektrickými vlastnostmi se řadí kolekce Elektrostatik / Dynamik a Novoflor Extra Static SD. Na první pohled zaujmou atraktivním vzhledem. Velkou předností je vysoká odolnost vůči opotřebení, chemická odolnost, vhodnost pro podlahové vytápění i dobrý teplotní vjem. Při volbě této podlahy jistě oceníte i snadnou údržbu a certifikovanou kvalitu s garancí až 10 let.

Přečtěte si:  Nová limitovaná edice tilo - Soft synchron - vyšší level vinylových povrchů

ELEKTROSTIK A DYNAMIC

Elektrostatik a Dynamik jsou heterogenní podlahoviny, které jsou vyráběny ve formátu dlaždic o rozměrech 608 x 608 mm a s tloušťkou 1,7 mm nebo 2 mm.

NOVOFLOR EXTRA STATIC SD

Heterogenní staticky disipativní (antistatická) podlaha Novoflor Extra Static SD s tloušťkou nášlapné vrstvy 0,8 mm a celkovou tloušťkou 2 mm je speciálně určena do prostor s nejvyšším stupněm zátěže. Podlahy do ostatních nemocničních prostor

LINO od Fatry najde své uplatnění i v dalších prostorech nemocnic, které nepodléhají elektrostatickým požadavkům. Jedná se například o chodby, čekárny či pokoje. Zde můžete vybírat podlahovinu řady Novoflor Extra, dále Praktik a Garis. Všechny se vyznačují vysokou odolností, protiskluzností a stálobarevností na umělém světle.

www.fatrafloor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.