DOMOTEX 2020 – v příjemné atmosféře od 10. do 13. ledna

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V dnešní uspěchané době vsadili organizátoři letošního veletrhu DOMOTEX v německém Hannoveru na téma shrnuté slovem ATHMYSPHERE, které má vyjadřovat nejrůznější pohledy na to, jak udělat interiér příjemný, přirozený a pohodlný. Bude mu věnován hlavní prostor v přehlídce Framing Trends v hale 8 a jistě je i přáním organizátorů DOMOTEXu, aby se příjemně a v pohodě cítili od pátku do pondělka jeho návštěvníci, jejichž počet se odhaduje přes 40 tisíc.

Veletrh zaplní haly 2–13. Z hlavního vchodu (Nord) se dostanete do haly 2, 3 a 4, kde budou prezentovány ručně tkané tradiční i moderní koberce, na ně navážou haly 5, 6 a 7 s expozicemi velkých světových výrobců textilních podlahovin. Následuje hala 8 s výstavami Framing Trends, z níž dojdete opět do království koberců. Dřevěné, laminátové a vinylové podlahoviny obsadí halu 12 a částečně halu 13, kde bude také umístěno Forum Handwerk zaměřené na nářadí a nástroje pro podlaháře společně s ukázkami práce s nimi, workshopy a semináři.

WOOD.WORKS – Cesty dřeva made in Italy

Expozici Treffpunkt Handwerk najdou návštěvníci v hale 13.

DOMOTEX má pro návštěvníky připravenou řadu doprovodných programů (Talks, Guided tours), ale i speciálních výstav. K nim bude patřit v pořadí druhá výstava designu Made in Italy, zaměřená na dřevo a trendy v dřevěných podlahovinách. Autorem koncepce je architekt Giulio Ceppi, zakladatel společnosti Total Tool Milano, který zde chce upozornit na to, že dřevo je materiál nejen tradiční, ale v současné době díky novým technologiím dostává i nové vlastnosti a možnosti: „Dřevo je svou povahou živý, organický materiál. Dnes máme nové technické možnosti, abychom pokračovali ve zlepšení jeho vlastností, například pokud jde o odolnost vůči vodě, akustiku nebo třeba vytváření atmosféry interiéru.“

Giulio Ceppi, autor koncepce výstavy
WOOD.WORKS – Made in Italy.

WOOD.WORKS ukáže dřevo jako základní prvek při vytváření příjemného pocitu z vnitřního prostředí. Po úspěchu výstavy WOOD.LIFECYCLE v Hannoveru a Milánu v roce 2019 je součástí této expozice v hale 8 několik vybraných italských firem, mezi něž patří Arkimia, Elitis, Materica, Parital, Randa Line, Tabu, WOOD-SKIN, které představí své kreativní výrobky a řešení, která zdůrazňují kvality a charakteristiky dřeva.

Přečtěte si:  Odtokové žlaby UNIDRAIN® pro silnější obklady

Treffpunkt Handwerk

Kroky především řemeslníků a realizačních firem budou určitě směřovat do haly 13, kde bude připraven Treffpunkt Handwerk – místo pro setkávání a získávání informací a novinek, doplněné praktickými ukázkami a řadou přednášek a seminářů. Jejich tématy budou například Světelná stálost podlahových krytin – nároky versus realita, samostatný blok bude věnován sportovním podlahám a další digitalizaci a robotizaci oboru. Koncept prostoru, který je věnovaný akci Treffpunkt Handwerk, je pro letošek nově architektonicky navržen a jistě bude místem pro získání informací a podnětů i zázemím pro setkávání a předávání zkušeností.

www.domotex.de

Share.

About Author

Comments are closed.