BARVY Profi 2019/05

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vážení čtenáři, říká se, že všechno zlé je (aspoň trochu) pro něco dobré. Poté, co na začátku března 2014 vyhořela na Pustevnách překrásná Jurkovičova stavba Libušín, to byla prostě jen tragédie – tak jsem to vnímala, protože to místo znám, je kouzelné a mám ho moc ráda. Nic, co by bylo „pro něco dobré“, mě v ten moment na mysl nepřišlo – a přeci: vzápětí následovala veřejná sbírka, kdy mnoho lidí potvrdilo, že jim věci kolem nich nejsou lhostejné, což je jistě zpráva pozitivní a dokáže naplnit optimismem.

Druhé „pro něco dobré“ je to, že při rekonstrukci stavby proběhl podrobný restaurátorský průzkum, který odhalil, že barevnost, na niž jsme byli zvyklí, není původní a že Dušan Jurkovič původně Libušín i vedle stojící objekt – Maměnku – vybarvil poněkud jinak. Nyní se ty správné barvy na obě stavby navrátí, zároveň s použitím tradičních technologií a materiálů. Rekonstrukce už se blíží ke svému závěru, a to je také bezpochyby pozitivní zpráva. Více se dočtete v tomto vydání časopisu Barvy profi, v příštím se pak blíže podíváme na vlastnosti a použití olejových barev, které byly na obnovu použity.


Více se dozvíte v tištěném vydání časopisu BARVY Profi, který si můžete předplatit na 1 rok / 6 vydání za 315 Kč a budete ho pravidelně dostávat do vaší poštovní schránky.

OBJEDNÁNÍ PŘEDPLATNÉHO

  • SMS na číslo: + 420 776 272 149 ve tvaru: název časopisu, jméno, příjmení, ulice, číslo popisné, PSČ, město
  • e-mailem: marketa@iproffi.cz
Přečtěte si:  Dřevěné podlahoviny Boen s úpravou LivePure

NOVINKA – ČASOPIS V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ

Časopis BARVY Profi můžete číst také v elektronické podobě na svých mobilních zařízeních a počítačích.  Prostřednictvím Alza Media si můžete zakoupit jednotlivé číslo či objednat půlroční nebo roční předplatné.  Aktuální vydání je po zaplacení k dispozici ihned ke čtení.

Koupit elektronickou verzi BARVY Profi

Share.

About Author

Comments are closed.