Designérka Charlotte Lancelotová propojuje v kolekce CANEVAS GEO tradiční techniku a materiál

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zdá se, že tradiční materiál, plsť, se v současné době stává materiálem trendovým. Vyjadřuje touhu po návratu k tradici, rukodělné tvorbě a jejich spojení s moderním světem, a především moderním interiérem. Plsť použila ve své nové kolekci Nuance nejen ikona současného designu Patricia Urguiola, ale tvoří základ i pro kolekci CANEVAS GEO belgické návrhářky Charlotte Lancelotové.

Plsť, vyšívaná barevnými vlněnými nitěmi, tak by se dala popsat nejstručněji nová kolekce Charlotte Lancelotové pro společnost GAN. „Mým cílem bylo zkoumat možnosti této techniky, která je svým způsobem stará a prostá,“ říká designérka. „Právě takové mě však dlouhodobě lákají, hledám návrat k přírodě, k tradici, k ekologickým materiálům, které by se uplatnily v současných interiérech a připomínaly lidem jejich kořeny. Zároveň je to trochu návrat do dětství, kdy jsme se učili základní stehy a měli radost z tvůrčí práce. Koberce jsou zároveň i hravé, vzhledem k jejich nepravidelnému tvaru je lze seskupovat do různých sestav. K tvarům mě inspiroval letecký pohled na zemědělskou krajinu, na pole a políčka různých tvarů a barev vytvářejících přirozeně krásné kompozice.“

Charlotte LancelotováDesignérka se narodila v roce 1980 v Bruselu. Vystudovala Národní školu vizuálního umění v Cambre (Exile Nationale des Arts Visuels de la Cambre), poté spolupracovala dva roky s architektem a designérem Alainem Berteauem a následně si založila vlastní studio. Pro její tvorbu je charakteristické zaměření na staré techniky, rukodělnou tradici, přírodní materiály a práci s emociálními vazbami na okolní prostředí a historii. Spolupracuje s řadou významných světových výrobců interiérového vybavení, pro společnost GAN je CANEVAS GEO již třetí realizovanou kolekcí.

Přečtěte si:  PREMIER WOOD KOMPOZIT - jedinečná klimaticky pozitivní podlaha

www.gan-rugs.com

 

Share.

About Author

Comments are closed.