Mozaiky Bisazza a další novinky nám představila dcera zakladatele slavné firmy Rossella Bisazza

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jméno italské společnosti Bisazza S.p.A. je téměř synonymem luxusní mozaiky. Její sortiment je ale mnohem širší, zahrnuje i koupelnové vybavení a stále rozšiřuje svůj sortiment, nové jsou například cementové dlažby, pouští se ale i do trochu překvapivých materiálů, jimiž jsou dřevěné podlahoviny. Na minulost i aktuální směřování firmy jsme se zeptali ředitelky komunikace Roselly Bisazza.

Mohla byste krátce představit historii a současnost vaší společnost?
Společnost založená mým otcem Renatem Bisazzou roku 1956 v Alte u Vicenzy v severní Itálii je jedním z předních výrobců skleněných mozaik pro vnitřní i venkovní výzdobu. Během několika uplynulých let jsme rozšířili naši nabídku dekorací o nové materiály vyrobené postupy kombinujícími hodnotu designu s šarmem řemeslné dovednosti. Naše hlavní obchody se nacházejí v Londýně, Milánu, New Yorku a Paříži a máme 2800 místních prodejců po celém světě.

Naší strategií je nabízet široký sortiment luxusních dekorací vhodných pro všechny obytné i venkovní prostory – vyjádření jedinečného stylu, který spojuje současný vkus s tradičním kombinováním módních a designových prvků.

Čím se mozaiky Bisazza odlišují od běžné produkce?
Již více než dvacet pět let spolupracujeme s mezinárodně uznávanými designéry a jsme referenčním bodem ve světě designu. Tito designéři dodávají výrobkům přidanou hodnotu, takže se stávají jedinečnými a nenapodobitelnými kusy.

Můžete některé z nich jmenovat? Jak si je vybíráte a jaké jsou nejnovější kolekce?
Vždy jsme se zajímali o práci s novými talenty i s dobře známými designéry a vždy jsme je nechávali volně interpretovat naše výrobky. Výsledkem této spolupráce je rozsáhlá kolekce vzorů, ale i instalací a uměleckých děl, jež vyjadřují jedinečnou kreativitu jednotlivých designérů a osobitý styl Bisazza. S nejnovější kolekcí barevné sanity Bagno navrženou Indiou Mahdavi společnost představuje nový koncept hravé koupelny, protože běžnou koupelnu mění na přívětivé místo plné humoru.

India Mahdavi, kolekce Bagno.

Jak se v současné době mozaikám daří? Jak jsou oblíbené a liší se to v různých zemích?
Ano, samozřejmě. Proto vždy navrhujeme mnoho kolekcí vyjadřujících rozličné kreativní jazyky, od tradičního stylu až po moderní. Díky tomu Bisazza vyhovuje vkusu zákazníků na celém světě.

Přečtěte si:  UPGRADE podlaháře pořádal Cech podlahářů ČR na zámku Valeč u Hrotovic

Nabídku jste rozšířili o cementové dlaždice. Kdy se tak stalo a proč jste se k tomu rozhodli?
V posledních několika letech jsme uvedli nové kolekce z jiných materiálů, například Cementiles. V této kolekci společnost spojuje designovou hodnotu s přitažlivostí řemeslné dovednosti a rozšiřuje své portfolio interiérové výzdoby pro soukromé domy i veřejné prostory.

Kolekci Cementiles navrhovali Tom Dixon, India Mahdavi a Paola Navone.

Jaký je sortiment těchto dlaždic, čím jsou výjimečné?
Vyrábějí se pouze ručně a jsou k dostání ve dvou velikostech – čtverec 20 x 20 cm nebo šestiúhelník 20 x 23 cm –, každá dlaždice je jedinečná. Pečlivé řemeslné zpracování dodává kolekci přitažlivost a osobitost, což zahrnuje bohatou paletu barev a bohatost moderních i tradičních grafických motivů propůjčujících výrobkům výraznou, moderní expresivní identitu.

Máte také originální kolekci dřevěných podlahovin. Můžete ji představit?
Bisazza představuje ve svém oboru vrchol, je synonymem luxusu a originality. Přišlo nám zajímavé vstoupit i do segmentu dřevěných podlahovin, což je v dnešní době opět luxusní materiál, a díky spolupráci s osvědčenými designéry jsme vytvořili řadu unikátních kolekcí. Jednotlivé dílce se dají různě sestavovat, podobně jako mozaiky, a umožňují architektům uplatnit hravost a kreativitu. Dřevěné podlahoviny pod značkou WOOD navrhovali slavní tvůrci, jako je Studio Job, Edward van Vliet a Kiki Van Eijk, kteří vytvořili kolekce, v nichž jsou dřevěné dílce interpretovány zcela osobitě a nově, tak abychom dodali hodnotu veřejným i soukromým prostorám a současně se drželi dekorativních postupů mozaikového umění.
2 foto dřevěné – Wood – z Podlah

Přečtěte si:  PODLAHY Profi 2023/01-02

Děkuji za rozhovor.

Jana Komárková

Foto: archiv Bisazza S.p.A.

Share.

About Author

Comments are closed.