Kermi: Tepelná klasika stále aktuální

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Začátkem 90. let minulého století začala společnost Kermi s výrobou koupelnových a designových radiátorů, přičemž absolutní novinkou v té době se stal designový radiátor Credo.

Ten byl speciálně navržen pro použití v koupelnách. V době, kdy se pro přenos tepla uplatňovaly především deskové radiátory, si tento designový radiátor získal obrovskou pozornost. Díky vodorovným kulatým otopným trubkám bylo vkládání a odebírání ručníků obzvláště praktické. Tento tvar a uspořádání zůstaly až do dnešní doby rozhodujícím aspektem vývoje dalších koupelnových radiátorů. Jméno produktové řady Credo se stalo synonymem klasického koupelnového radiátoru.

Produktová řada Credo se neustále vyvíjela. U nového provedení Credo plus lze přesto najít typicky charakteristický prvek této produktové řady: vodorovné kulaté otopné trubky uspořádané do bloku s výrazně tvarovou plochou sběrnou trubkou vytvářející typický rámový vzhled, tzv. frame shape. Dolní kryt rámu navíc zakrývá připojení radiátoru, jehož montážní upevnění není zepředu viditelné.

Dalším designovým prvkem je tvarové začlenění termostatické hlavice umístěné uprostřed, volitelně vlevo nebo vpravo, v příjemné uživatelské výšce.

Několikanásobně oceněná produktová řada Credo se zakládá na přímočarém klasickém tvaru, jenž je k dostání v mnoha různých stavebních rozměrech a barevných variantách. Credo plus se vyrábí také jako přídavné elektrické vytápění pro tepelný komfort v přechodném ročním období, kdy hlavní otopná soustava zcela nestačí. Credo plus-E, model výhradně na elektrický provoz, nabízí naopak celoroční vytápění nezávislé na tepelné soustavě.

Přečtěte si:  BARVY Profi 2023/05

www.kermi.cz

Share.

About Author

Comments are closed.