Když lazura již není řešením

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dřevo je díky svým vhodným vlastnostem a relativně snadné opracovatelnosti jedním z historicky nejpoužívanějších stavebních materiálů. Je stále častěji používáno i v současnosti – zejména kvůli své přirozené kráse a přírodnímu charakteru. Právě stálá spolupráce dřeva s okolními podmínkami, zejména vzdušnou vlhkostí a teplotou, způsobuje jeho opakované objemové změny. To klade velké nároky na výrobce nátěrových hmot, kteří stojí před nelehkým úkolem – zachovat i u krycích nátěrů dřeva jeho přirozený vzhled i strukturu a zároveň zajistit jeho kvalitní a dlouhodobou ochranu. Běžné nátěry nejsou schopny dlouhodobě tomuto namáhání čelit a dochází k jejich praskání a olupování od podkladu. Proto je vhodné pro krycí nátěry dřeva používat speciální nátěrové hmoty, které jsou svým složením a vlastnostmi na spolupráci se dřevem uzpůsobeny.

Mezi takové patří krycí barva düfa Wetterschutzfarbe od německého výrobce Meffert AG, který se segmentu nátěrů na dřevo dlouhodobě věnuje a nabízí ucelenou řadu mnoha druhů základních a ochranných nátěrů. Tato krycí barva disponuje řadou unikátních vlastností, které zajišťují dlouhodobou životnost a ochranu dřevěného povrchu a zároveň perfektní přirozený vzhled natřeného povrchu, např. u dřevěných fasád, krovů, podbití, plotů či jiných dřevěných prvků. I po nátěru si podklad zachovává dobře patrný tvarový reliéf dřeva. Barva poskytuje díky své extrémní odolnosti povětrnostním podmínkám a UV záření, trvalé pružnosti a schopnosti regulovat změny vlhkosti ve dřevě až desetiletou ochranu podkladu.

düfa Wetterschutzfarbe je vodou ředitelný materiál, protože vodní složka se dokáže lépe a přirozeně navázat na buněčnou strukturu dřeva. Vzhledem k ekologické nezávadnosti jej lze aplikovat v exteriérech i interiérech, či dokonce v souladu s EN 71.3 použít pro nátěry dětských hraček. Nátěr je mimo standardní odstíny možné dodávat i ve více než tisíci barevných odstínů dle přání zákazníka. Díky unikátním vlastnostem je možné düfa Wetterschutzfarbe použít i jako vysoce odolný a snadno aplikovatelný nátěr méně náročných povrchů, jako je např. zdivo, beton nebo pozink. Pro vysokou odolnost je dlouhodobě používán i na nejvíce zatížených objektech v horských oblastech ČR.

Přečtěte si:  EGGER PRO Laminát

www.meffert.cz

Share.

About Author

Comments are closed.