Aquafix Click – Rigid Composite Board (RCB), vinyl na kompozitní desce s akustikou

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aquafix se svou patentovanou skladbou a tepelnou extruzí je technologickým skokem, který navždy změnil výrobu vícevrstvých vinylových podlah.

Základem této technologie je vysoce hustá kompozitní deska (RCB – Rigid Composite Board) bez zabudovaného pnutí, která vzniká vysokoteplotním tavným procesem výroby. Nosná deska RCB je vyráběna bez použití změkčovadel, poskytuje vynikající tuhost a rozměrovou stabilitu ve srovnání s ostatními vinylovými podlahami, především s konstrukcemi EPC/WPC a SPC.

Parametr  Aquafix Rigid Composite Board (RCB) Solid Plastic Composite (SPC) Wood Plastic Composite (WPC)
Garance soudržnosti (delaminace) ano ne standard
Odolnost nárazům a otlakům, tuhost 100 % o 50 % vyšší obvyklá hodnota
Riziko korýtkování, stříškování 20x menší 3x méně než standard obvyklá hodnota
Roztažnost vlivem tepla o 60 % menší obvyklá hodnota obvyklá hodnota
Pevnost zámku 5x silnější obvyklá hodnota obvyklá hodnota

 

Prostřednictvím vysokoteplotního tavného procesu dochází ke spojení vrstev stavením materiálu bez použití lepidla. Pevnost spojení nosné desky s nášlapnou vrstvou je tedy několikrát vyšší a trvanlivější než spojení za pomoci lepidel. Díky tomu nikdy nenastane delaminace (rozvrstvení), korýtkování nebo vlnění jako například u SPC nebo EPC. Výsledkem je podlaha patřící k nejstabilnějším produktům svého druhu na trhu.

Tato průkopnická technologie dodává podlaze vynikající tuhost a odolnost a ta i přesto zůstává teplá a příjemná na dotek. Zároveň je komfortní pro chůzi pro lepší pohodlí a ochranu našeho zdraví. To vše bez snížení trvanlivosti a výkonu. Díky těmto parametrům má podlaha jednu z nejvyšších pevností zámků na trhu.

Přečtěte si:  Velkým plochám bungalovů sluší rigidní vinylové podlahoviny

Aquafix má vysoce kvalitní, dynamicky a voděodolnou akustickou podložku na bázi XPS, kde není možný žádný růst plísní a hub, na rozdíl od konkurenčních podložek.

Díky této akustické podložce získáte až o 250 % lepší akustický útlum oproti konkurenčním výrobkům a vysoce komfortní pocit při chůzi a bezpečí pro naše nejmenší a domácí mazlíčky. Spojení podložky přímo s podlahou přináší hned několik výhod: montáž v jednom pracovním kroku, výborný útlum hluku (18 dB), a to při zachování vynikajících hodnot tepelného odporu pro podlahové vytápění. Přímé spojení podložky s podlahou snižuje riziko vlnění podlahy vlivem tepla a teplo také podlahou lépe prostupuje.

Vinylová plovoucí podlaha Aquafix je vhodná pro odpovídající komerční a všechny bytové prostory včetně kuchyně, koupelny a WC. To vše při zachování jedné výšky podlahy v celém prostoru. Tloušťka 5,5 mm je vhodná i pro rekonstrukce stávajících podlah.

Pro vaše zdraví a bezpečnost jsme udělali maximum

Vinylové plovoucí podlahy Aquafix jsou držitelem emisního (ekologického) certifikátu GREENGUARD Gold, který získávají výrobky s extrémně nízkými emisemi. Ty jsou nižší, než mají přírodní podlahoviny, jako jsou dřevěné podlahy, parkety, linoleum nebo tzv. ekologické podlahy. Aquafix neobsahuje formaldehyd, těžké kovy ani ftaláty.

Oproti tzv. ekologickým podlahám s certifikátem Blaue Engel (Modrý anděl) je certifikát GREENGUARD Gold výrazně přísnější, ale především je vinylová podlaha přezkušovaná opakovaně během platnosti certifikátu. Aquafix je tedy šetrný k přírodě a 100% recyklovatelný. Povrch podlahy působí velmi realisticky a zároveň je protiskluzný pro maximální bezpečnost.

Přečtěte si:  Rigidní vinyl Floorify, perfektně vyladěný design s patentovanou technologií

Snadná a rychlá montáž – 2 in 1

Volba švýcarského výrobce vytvořit plovoucí vinylovou podlahu na kompozitní desce s akustickou podložkou byla před lety správná. Díky tomu má podlaha až 5x pevnější zámek, stabilitu a odolnost oproti celovinylovým a tzv. ekologickým podlahám bez obsahu PVC. Montáž je o 30–50 % rychlejší. Snadná údržba je pro vinylové podlahy samozřejmostí.

Celý článek ke stažení v PDF 


KONTAKT

Více informací najdete na: www.dobrepodlahy.cz nebo v showroomu v Brně, kde se o vás postarají zkušení prodejci a obchodní zástupci.

Pro velkoobchodní registrace a objednávky nás kontaktujte na: tel.: +420 737 211 546
e-mail: objednavky@brased.cz

Share.

About Author

Comments are closed.