Údržba vinylové podlahy – 4 tipy, aby podlaha déle vydržela.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jak pečovat o podlahu z vinylu, aby byla stále krásná? Údržba vinylové podlahy vám nezabere moc času a krytina se vám odvděčí svou dlouhou životností a leskem. Bude stále vypadat jako nová.

Vinylová podlaha je vyrobená z odolných materiálů a snese takřka všechno, i těžkou provozní zátěž. Podlahy v domácnostech ale vyžadují jinou péči než ty, které se nacházejí v komerčních objektech. Vystaveny jsou běžnému dennímu opotřebení, kdy si na nich hrají děti a svými drápky po nich škrábou domácí mazlíčci.

Jaké jsou 4 kroky pro nový vzhled podlahy?

1. Čištění vinylové podlahy – jednoduchá rutina

Díky pravidelné údržbě můžete prodloužit životnost, kvalitu a odolnost každé podlahové krytiny. Rychlé a účinné čištění s garantovaným vynikajícím výsledkem zaručuje speciální složení čisticích prostředků určených specificky pro čištění a údržbu elastických podlah. Tyto speciální čisticí prostředky nejen, že povrch vyčistí, ale navíc poskytnou na jeho povrchu ochranný film. Pro domácnosti postačí manuální čištění, pro větší objekty je vhodné strojové čištění. Údržba vinylové podlahy by měla být pravidelná.

2. Hloubkové čištění – oživení a obnovení

Časem se každá podlaha opotřebovává. Ztrácí lesk, objevují se na ní škrábance a skvrny. Řešením je hloubkové vyčištění pomocí stroje a vysoce koncentrovaného přípravku, který odstraní odolné skvrny a nahromaděné vrstvy zbytků čističů po běžném úklidu a oživí vzhled podlahy. Zašlou podlahu nemusíte složitě renovovat, postačí vyčištění do hloubky! Ušetříte tak čas i peníze a podlahy budou vypadat jako nové.

Přečtěte si:  ANVI TRADE s.r.o.: rozšíření sortimentu o SPC vinylové podlahoviny Rocko

3. Ochrana povrchu vinylové podlahy – navrácení lesku

Má už vaše vinylová podlaha matný vzhled? Lesk jí můžete snadno navrátit vydrhnutím a vyčištěním do hloubky pomocí stroje a speciálních čisticích prostředků. Nová ochranná vrstva leštěnky obnoví původní lesk a prodlouží životnost podlah. A to bezpečně, snadno a rychle.

Tento typ údržby je doporučován především v komerčních prostorech s vysokou zátěží, kde přináší lepší odolnost povrchu. Zahrnuje strojové čištění podlahy do hloubky a následné ošetření pro ochranu jejího povrchu pro lesklý nebo matný vzhled, přesně podle vašeho přání.

Další podrobné informace o správném čištění a údržbě vinylových a PVC podlah najdete na stránkách www.renovujeme-vinyl.cz/jak-pecovat-o-podlahu.

Pokud je vaše podlaha velmi silně opotřebovaná nebo i poškozená, máme pro vás poslední tip, který vám může ušetřit spoustu starostí, jež by přinesla kompletní výměna podlahy.

4. Přelakování – jistota obnovy povrchu

Dříve vyžadovaly poškozené nebo silně opotřebované vinylové podlahy výměnu, ale nyní je možné je snadno přelakovat. Jedná se o unikátní systém ošetření povrchu podlah, jako je vinyl, PVC, PU, linoleum nebo gumová podlaha, pomocí speciálních technik ošetření. Systém nabízí účinnou alternativu, jak obnovit původní vzhled podlah rychle a prodloužit jejich životnost.

Přelakováním získáte zbrusu novou podlahovinu – perfektní povrch během několika hodin práce, a to profesionálně. Jedná se o přebroušení povrchu talířovou bruskou a vysoce výkonným brusivem, vyčištění podlahy a přípravu pro přelakování pro kompletní změnu designu povrchu podlahy. Můžete dosáhnout i výrazné přeměny a změny barvy. Výsledkem bude nový skvělý vzhled a vizuální vylepšení. Na výběr je možnost vytvoření si vlastního vzhledu podlahy pomocí nové škály barev a dekorových chipsů. Možnosti jsou nekonečné.

Přečtěte si:  Roubené stavby - historie, typy staveb, povrchová úprava, rekonstrukce

Proč a jak renovovat vinylové podlahy?

Mezi největší výhody renovace vinylové podlahy patří úspora času, provedení prací bez znečištění prostor realizace, ekologické výhody (žádný stavební odpad) a zároveň perfektní výsledek se zárukou kvality.

Vlastní renovace elastické podlahy přináší rovněž i ekonomické výhody – dlouhodobou trvanlivost s velmi krátkou odstávkou provozu podlahy, výraznou úsporu nákladů v porovnání s kompletní výměnou podlahy a zaručenou barevnou stálost. Podlahu je možné opravit i lokálně.

Oceníte také vysokou odolnost vůči opotřebení, chemikáliím a tekutinám. Pro renovaci si můžete vybrat ze široké palety, bezbarvý povrch nebo barvu s dekorem (chipsy), je možné také přidat symboly a navigační prvky. Výsledkem je hygienické a vizuální vylepšení, podlaha získá protiskluzné vlastnosti.

Renovaci elastické podlahy (vinyl, PVC, linoleum..) doporučujeme vždy svěřit odborné firmě, která používá ověřený systém se zárukou perfektního výsledku. Seznam certifikovaných firem pracujících se systémem Bona CARE švédské firma Bona naleznete například na webu www.renovujeme-vinyl.cz. Na stránkách projektu Renovujeme-Vinyl.cz jsou pro vás připraveny i návody jak správně udržovat elastické podlahy, přehledy vhodných produktů pro péči o podlahy i ukázky kompletních renovací vynilových a PVC podlah.

Pro více informací navštivte webové stránky společnosti Bona CR, spol. s r.o. na www.renovujeme-vinyl.cz. Odborníci přijedou až k vám, vyhodnotí stav vaší podlahy a nabídnou nejvhodnější postup řešení ošetření vaší vinylové podlahy.

 

Share.

About Author

Comments are closed.