Sametový vinyl Flotex, spojení designu se špičkovou funkčností

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vybrat do interiéru koberec pro jeho komfort a akustické vlastnosti, nebo raději zvolit praktický a odolný vinyl se snadnou údržbou? Nejlepší je propojení obou typů těchto podlahovin v jednom produktu – v sametovém vinylu Flotex, který kombinuje ty nejlepší benefity koberců a hladkých krytin.

Jeho hustý sametový povrch z až 80 mil. vláken nylonu 6.6 na m² je trvanlivý, odolný vysokému zatížení i pojezdu kolečkových židlí. Současně poskytuje pohodlí pro chůzi a vynikající protikluznost za sucha i mokra. Je tedy příjemnou krytinou pro chůzi osob se sníženou pohybovou stabilitou. Mezi akustickými vlastnostmi vinylu Flotex vyniká kročejový útlum (až 20 dB) i redukce prostorového hluku (třída A).

Konstrukce vzpřímených vláken a speciální antibakteriální ošetření řadí Flotex na špičku v boji s alergiemi. Nylonová vlákna zachytí všechny částečky jemného prachu a alergenů a následně je snadno díky své vzpřímené konstrukci zase uvolní při vysávání, čímž zaručí dobré vnitřní ovzduší. Jedná se o jedinou textilní krytinu, kterou schválil britský alergologický ústav.

Flotex má také zcela omyvatelný povrch, tudíž je možné jej čistit za mokra rotačními stroji. Svými vlastnostmi i možnostmi údržby zaručuje vysokou úroveň hygieny podlahové krytiny. Výroba krytiny je bezftalátová, využívá se při ní 100% elektřina z obnovitelných zdrojů, a také recyklovaný materiál, například čtverce Flotex obsahují až 52 % recyklovaného obsahu dle hmotnosti.

Nejen výčtem benefitů, ale také šíří barev, dezénů a formátů zaujme krytina Flotex na první pohled. Vybírat lze z varianty v pásech, čtvercích (50 x 50 cm) nebo lamelách (100 x 25 cm). Co se týče vzorů, tak kolekce zahrnuje nejrůznější barevné varianty, lineární vzory, digitálně tištěné abstraktní dekory, motivy pláten slavného van Gogha, dřevin, kamenů či betonu. Flotex si oblíbili také světoznámí designéři. Ve spolupráci s nimi vznikly unikátní designové kolekce, jako jsou Flotex by Starck, Sottsass nebo Tibor, každá originální se zřetelným rukopisem svého tvůrce. Hry světla a stínu využívají embosované varianty dekorů, kdy je část vláken stlačena pro vytvoření originálního plastického vzoru.

Přečtěte si:  FORBO spojuje: vinyl, Marmoleum nebo Flotex propojí všechny místnosti

Flotex má široké uplatnění především při použití ve veřejném sektoru, v kancelářích, restauracích, hotelích, mateřských školkách i školách, obchodech či buticích.

www.forbo-flooring.cz/FLOTEX

Share.

About Author

Comments are closed.