Becherovka v novém. Zaměstnancův sen – vlastní bar a zasedačky inspirované známými likéry.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I tradice potřebuje někdy nový kabát. Becherovka, která se vyrábí podle stejné receptury již více než 200 let, má nové kanceláře. Původní zázemí v nevýrazných barvách přestalo vyhovovat požadavkům firmy, a zaměstnanci se tak přesunuli do moderních prostor v Centru Stromovka v pražských Holešovicích. V kancelářích zaujmou barevné zasedačky stylizované podle destilátů Becherovka, Jameson, Beefeater nebo Havana Club i vlastní bar.

Zaměstnanci Becherovky, která je součástí skupiny Pernod Ricard, jednoho ze dvou největších výrobců lihovin a vín na světě, si přáli výraznější a reprezentativnější kanceláře se zajímavými prvky, které upoutají na první pohled. „V tomto ohledu byla rozhodující spolupráce s brand managery jednotlivých značek, které firma zastupuje a na českém trhu distribuuje. Ti nám pomohli dotvořit design. V zasedacích místnostech se tak zaměstnanci i návštěvníci setkávají s barevným pojetím typickým pro značky, jako je Becherovka, Jameson, Beefeater nebo Havana Club,“ charakterizuje prostory architekt Jakub Seči ze společnosti CAPEXUS, která prostory navrhla a realizovala formou design & build, kdy návrh, realizace a dodávka interiéru na klíč spadá pod jednoho partnera.

Kanceláře jsou primárně vybaveny nábytkem tuzemských značek – Becherovka klade velký důraz na své české kořeny, ačkoliv se vyváží do celého světa. Najít zde tak lze například ikonické židle TON z masivního ohýbaného dřeva. CAPEXUS dodával také veškerý atypický nábytek, jako dřevěný recepční pult v barovém stylu či bar tvořený jediným solitérním kusem s dřevěnou deskou a integrovaným ambientním osvětlením.

Přečtěte si:  Nová generace vinylových podlahovin Floover Splash Design

„Na nové adrese v Centru Stromovka jsme mysleli hlavně na pohodlí a spokojenost našich zaměstnanců. Pojízdné stěny, díky kterým se dá prostor různě dělit, a coworkingové zóny podporují dynamické pracovní prostředí. Jednoduchý prostor podtrhuje naše DNA, historie i to, co dnes děláme,“ říká Lenka Zavadilová, Back Office manažerka společnosti Jan Becher Pernod Ricard.

Prosvětleným prostorám dominují industriální prvky „Využili jsme především pohledový beton a strop jsme nechali otevřený tak, aby veškeré technologie zůstaly na odiv,“ vysvětluje architekt Seči. Odhalené materiály v kombinaci s dřevěným vybavením, skleněnými příčkami a barevnými detaily vytvářejí příjemnou atmosféru pro práci, pořádání pracovních schůzek v konferenčních místnostech nebo relaxaci.

Chladné industriální prostředí přímo vybízelo k použití teplejších a útulnějších materiálů pro podlahu. Jakub Seči zvolil vzhled klasického dubového dřeva v kombinaci s nadčasovým betonem. Hledal pak materiál, který by byl praktický, nadčasový, trvanlivý a vylepšoval akustiku prostoru. Vybral proto luxusní vinylové dílce Allura Flex. Jedná se o materiál s vynikající rozměrovou stálostí a dokonalým vzhledem, který je možné instalovat pouze na fixaci. Dílce jsou 100% bez ftalátů a přívětivé k životnímu prostředí. Lamely s dekorem klasického podzimního dubu o rozměru 100 x 20 cm v poutavé kresbě dřeva použil ke zútulnění prostoru baru a přilehlého prostoru k práci.

Instalace lamel Allura Flex probíhala do tzv. struktury rybí kosti, a naplno tak vynikla rozmanitost dílců. Architekt Seči využil stejné dílce také k obkladu stěny v prostoru pro příchozí klienty, aby docílil jednotného designu. Podlaha v tomto místě doslova vybíhá po stěně v precizním napojení a vytváří příjemnou atmosféru i prostor pro prezentaci loga společnosti. S dílci Allura Flex se při instalaci na stěnu dobře pracovalo, a navíc je jejich povrch snadno omyvatelný a udržovatelný. V kontrastu dřeva pak skvěle vynikne použití šedého betonu ve formátu čtverců 100 x100 cm. Dekor betonu působí formálněji a použit je pro oblast s větší zátěží. Dílce Allura Flex mají nášlapnou vrstvu 1 mm, která je zárukou odolnosti a trvanlivosti. Jejich rubová pěna pak zajišťuje mimořádný komfort a vylepšuje kročejovou neprůzvučnost. Krytina Allura Flex se zkrátka v originálním prostoru dokonale zabydlela.

Přečtěte si:  PODLAHY Profi 2020/06

Zdroj: www.doblogoo.cz a Forbo s.r.o.
www.forbo-flooring.cz

Share.

About Author

Comments are closed.