Podlahy výletní lodě Katharina: dekor dřeva, materiál textil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Její podlaha, v případě lodi lépe řečeno paluba, prošla v závěru loňského roku proměnou. Kdo by si myslel, že šlo o pokládku nových dřevěných podlah, od nichž dokonce dostaly palubky své jméno, ten se netrefil. Katharina totiž poskytuje luxus textilních podlahovin pod nohama, ovšem aby přeci jen dostály vzhledu, jenž k lodi patří, mají na palubě dekor imitace dřeva.

Realizace se ujala firma Jutex, která si musela poradit s náročnou pokládkou komplikovanou především vzhledem ke specifikům konstrukce lodi. Už jen samotné odstranění původní krytiny kladlo na pracovníky vysoké technické nároky. Pro optimální aplikaci exteriérových koberců bylo nutné přihlédnout také k neobvyklému podkladu a zohlednit podmínky provozu lodi. Proto byly pro instalaci vybrány materiály Ceresit. Po konzultaci se specialisty ze společnosti Henkel byly pro lepení koberců zvoleny produkty Ceresit R 710 a K 188 E. Jako penetrační nátěr byl v tomto případě jedinou volbou R 755.

Tento dvousložkový epoxidový nátěr je určen k přípravě podkladů s předpokládaným vysokým zatížením a v tomto případě je vhodný i kvůli extrémním klimatickým podmínkám na lodi během roku. K 188 E zajišťuje mimořádně silnou počáteční lepivost a přilnavost, a to i v případě materiálů, jejichž lepení a manipulace s nimi jsou obtížné. K 188 E je vhodné i k lepení nepropustných krytin na nesavé podklady. Současně je při používání velmi hospodárné a lze jej aplikovat třemi způsoby: lepením za mokra, adhezním lepením a kontaktním lepením – v závislosti na podkladu.

Také interiéry výletní lodi Katharina zdobí koberce
dokonale sladěné s luxusním interiérem.

Více než 1000 m² nových podlah nyní slouží turistům, kteří si chtějí užít panoráma měst i přírody z jiného pohledu, než je běžné, a během krátké doby si prohlédnout hned několik perel na Dunaji. Vždyť z Bratislavy do Vídně trvá cesta jen dvě hodiny.

Přečtěte si:  Jak udělat z hotelu domov s koberci a doplňky GAN

www.ceresit.sk
www.jutex.sk

Share.

About Author

Comments are closed.