Skleněná podlaha? Výzva pro podlaháře

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pokládka třívrstvé dřevěné podlahy se skleněným prvkem u krbové vložky

Dřevěná podlaha v novém domě je vždy radost, ale samozřejmě i zodpovědnost pro podlaháře, který má dílo provést. V rodinném domě ve Dvoře Královém nad Labem šlo především o spojení kvality a designového provedení podlahy.

Uzavření zbytkové vlhkosti na cementovém podkladu (2,2 CM-%) bylo vyřešeno pomocí penetrace UZIN KE 414 Turbo, tato penetrace s uzavírací schopností do 4 CM-%, rychle schne a velice snadno se nanáší ať už válečkem, tak i špachtlí. Celkem byly naneseny tři tenké vrstvy (cca 300 g/m2 ). Protože bylo potřeba podlahu ještě vyrovnat stěrkovací hmotou, byl vytvořen kontaktní můstek přídržnou disperzní penetrací UZIN PE 280.

Ještě před vyléváním cementové stěrkovací hmoty UZIN NC 160, byly v místnostech připraveny obvodové dilatační pásky UZIN Randdämmstreifen.

Na cementovou stěrkovací hmotu UZIN NC 160 je možno pokládat už po 20 hodinách a 2 mm tloušťce vrstvy, na lepení třívrstvé dřevěné podlahy tak došlo hned druhý den. Pro pokládku dřevěné podlahy bylo zvoleno kvalitní jednosložkové STP parketové lepidlo UZIN MK 200, lepidlo s vysokou přídržností, dobrou stabilitou hřebínku a dlouhou otevřenou dobou.

V místě u krbové vložky bylo již při stěrkování vynecháno místo právě pro skleněnou desku chránící dřevěnou podlahu. V tomto místě pak byla dřevěná podlaha lepena přímo na penetraci PE 414 Turbo, opět parketovým lepidlem MK 200. Výsledná realizace stojí za to.

 

www.uzin.cz

Foto: Karel Brejtr
Realizace: Petr Faktor

Share.

About Author

Comments are closed.