CERSAIE 2023: RAKO představilo pět nových sérií

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už po čtyřicáté se letos otevřely brány největšího mezinárodního veletrhu obkladů, dlažeb, sanity a souvisejících výrobků CERSAIE v italské Boloni. Od 26. do 30. září tam představilo své novinky 633 vystavovatelů z 28 zemí světa, které si přišlo prohlédnout na 100 tisíc návštěvníků. Již po dvaatřicáté se letos prezentovala také značka RAKO.

Po dlouholetém boomu technologií nastala i v keramickém průmyslu doba ovlivněná nejen ekonomickou krizí. Design se proto odehrává v jiné atmosféře: výrobci se vracejí ke klasičtějším materiálům. A tak se letošní Cersaie nesla v trendu přirozenosti. V popředí jsou přírodní materiály, dřevo a kámen v přirozených barvách i strukturách. Přetrvávají trendy z předchozích let – otevřené prostory, obklad je v rámci jedné série modifikovatelný rozměry a povrchy, které svou nezatížeností podporují maximální kombinovatelnost v interiérech i v exteriéru. Hlavním mottem nových kolekcí je jednoduchost a čistota – detail na obkladech umocňují barvy inspirované přírodou.

Nové série RAKO v dezénech dřeva, kamene či betonu jsou připraveny jak pro obkládačky ve formátech 30 x 60 cm a 40 x 120 cm, tak pro dlaždice 60 x 60 cm a 60 x 120 cm. Dlaždice mají povrch ABS, tedy na dotek příjemný, matný povrch s protiskluzností R10B. Vybrané vzory rozšíří také nabídku venkovních obkladů RAKO v tloušťce 2 cm. Nové série RAKO bude společnost Lasselsberger představovat na jaře 2024.

www.rako.cz
www.cersaie.it

Přečtěte si:  RAKO – série INDEX
Share.

About Author

Comments are closed.