Výstavba i rekonstrukce koupelen produkty Botament

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Již mnoho let oceňují zákazníci společnosti Botament konstrukční desky BP coby geniální stavební prvek pro interiérový design. Tenký, ale odolný speciální povlak umožňuje použití desek bez omezení právě v místnostech zatěžovaných působením vlhkosti.

Sortiment se postupně značně rozšířil o konstrukční desky mnoha podob, hotové stěnové prvky s nikami různých rozměrů, obrovský výběr sprchových desek a mnoho dalších systémových produktů. Od konstrukční desky přes vybrané lepicí tmely až po vhodné spárovací hmoty, Botament nabízí vhodný produkt pro mnohé aplikace a přináší řadu možností, jak vytvořit koupelnu podle přání.

Konstrukční deska BP versus sádrokarton

Každý zná konvenční nebo zelenou impregnovanou sádrokartonovou desku. Samotné vyrovnání stěn je zpravidla spojené s nutností postavit pro upevnění sádrokartonu nosnou konstrukci. Po zhotovení podkladní konstrukce je nutné vynosit sádrokartonové desky. Váha sádrokartonu přitom jistě nezůstane bez povšimnutí. Sádrokartonová deska je k podkladní konstrukci většinou připevněna pomocí šroubů. Následně je třeba vyplnit vyvrtané otvory a spáry. Před pokládkou dlaždic výplň případně zbrousit a určitě penetrovat.

Po dokončení všech těchto prací musí obkladač provést nezbytné opatření a celý povrch stěn ochránit vhodnou hydroizolační hmotou. Právě v místnostech zatěžovaných vlhkostí je třeba podkladům na bázi sádry věnovat zvláštní pozornost, protože sádra je na působení vlhkosti citlivá.

Konstrukční deska Botament má oproti sádrokartonu řadu nesporných výhod

Konstrukční desky BP tvoří extrémně stabilní jádro XPS, které je potaženo speciální vrstvou. Aby deska získala ještě větší stabilitu, je do povlaku uložena speciální tkanina s vysokou odolností vůči alkáliím. Příznivá je také nabídka konstrukčních desek v různých tloušťkách, jsou k dispozici od 4 do 50 mm.

Přečtěte si:  Koupelnový nábytek doladí styl koupelny

Výhoda pro obkladače: bez ohledu na to, zda je potřeba provést vyrovnání stěn nebo postavení samonosné příčky či vytvoření originálního koupelnového nábytku, konstrukční deska nemá žádné designové limity. Pro práci obkladače je optimálně vyvinuta s ohledem na montáž/uchycení, nejsou potřeba složité podkladní konstrukce ani další nářadí. Obvykle se jednoduše fixuje k podkladu lepidlem na dlaždice. Výjimečná je také její vodotěsnost. V kombinaci s multifunkčním lepidlem Botament MS 6 na bázi MS polymeru lze snadno vytvořit vodotěsné plochy. Za tímto účelem se pomocí Botament MS 6 lepí pouze styčné spáry konstrukčních desek a poté se spoje zpevní samolepicí armovací páskou Botament GS 12 zapracovanou systémovým lepicím tmelem.

Plochy stěn vytvořené z konstrukčních desek Botament splňují požadavky DIN 18 534 a lze je použít až do nejvyšších tříd zatížení vodou. Navíc má tato deska schválení ETAG, které je platné v celé Evropě. V rámci ETAG 022 jsou testovány speciální požadavky, jako např. použití na dřevěné podklady, těsnost spár i dynamické pohyby v podkladu. Jednou z nejdůležitějších výhod společnosti Botament je, že všechny potřebné systémové komponenty pocházejí z jednoho zdroje. Vhodné produkty jsou tak vždy na dosah, zároveň odpadá obava ohledně kompatibility systému, a tím také záruky.

www.botament.cz

Share.

About Author

Comments are closed.