SOKRATES® Sedlácká lazura – vodou ředitelná uretanizovaná olejová lazura na bázi lněného oleje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SOKRATES® Sedlácká lazura je vodou ředitelná středněvrstvá lazura. Patří do kategorie nových lazur, které spojují extrémní penetrační vlastnosti s dokonalým povrchem, vysoce odolným na povětrnostní vlivy. Je určena k použití pro venkovní i vnitřní prostředí, do průmyslové výroby, pro řemeslnické i hobby práce. Obsahuje kombinovaný UV filtr a blokátor bleskové koroze. Vytváří hedvábně pololesklý, líbivý, na omak příjemný sametový povrch, který je rezistentní k napadení plísněmi a houbami. Účinně brání jejich prorůstání do dřeva.

Při aplikaci štětcem má tato lazura dokonalý rozliv, bez tvorby pigmentových shluků. Je vyrobena na bázi modifikovaného lněného oleje – fermeže, uretanizovaných alkydů, olejů a vosků. Silně hydrofobní povrch minimalizuje pronikání vlhkosti do dřeva. Díky penetračním vlastnostem lněného oleje se lazura neloupe. Zasychá pomaleji, nikoliv však dlouze. První nátěr je na surovém dřevě zaschlý (pro manipulaci) podle teploty a vlhkosti v průběhu 2 až 4 hodin. Druhou vrstvu lze aplikovat ve stejný den. Pro exteriér se nanáší zásadně ve dvou vrstvách. Oprava je snadná. Spočívá v pouhém přetírání povrchu. Transparentní oxidy železa zaručují prakticky trvalou světlostálost.

Je cíleně určena k vrchním nátěrům venkovního dřevěného obložení budov, pergol, plotů, chatek, roubených staveb, srubů, vchodových dveří, oken, zahradního nábytku apod. V interiérech se používá k nátěrům podhledů, obložení stěn, trámů v podkroví a podobně v jedné až dvou vrstvách. Není určena k ošetřování interiérového nábytku nebo do trvale vlhkého a mokrého prostředí. Povrch dřeva před aplikací pro venkovní použití doporučujeme upravit brusným papírem. I když Sedlácká lazura není speciální nátěrová hmota na dřevěné podlahoviny, je pochozí s nízkou zátěží dřevěných ploch s protiskluzným reliéfem a očistnou zónou pro písek z obuvi. Na pochozí plochy je určen výrobek SOKRATES® Lazurit FORTE.

Přečtěte si:  Jak renovovat fasády systémem Pullex

Odstíny je možné vybrat dle vzorkovnice nebo podle přání zákazníka. Splňuje normu ČSN EN 71-3 + A3 (říjen 2021), Bezpečnost hraček – Část 3: Migrace určitých prvků.

www.barvy-sokrates.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.