Materiály Eternal na nátěry kovových střech

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Všechny kovové krytiny podléhají vlivem prostředí korozním procesům. Ty nelze zastavit, lze je jen zpomalit. Jednou z nejekonomičtějších možností pro vytvoření ochranné bariéry je nanesení ochranného nátěrového systému, tedy antikorozního základního a vrchního krycího nátěru. Základní nátěr zabezpečuje dokonalou přilnavost a ochranu povrchu před korozními procesy, vrchní zamezuje průniku aktivátorů koroze k chráněnému podkladu a zároveň plní estetickou funkci.

Se sanací poškozené části krytiny je vhodné začít již při prvních příznacích vznikajícího poškození (prostup koroze, odlupování nátěrů, křídování), kdy lze ještě počítat s relativně nízkými renovačními náklady. Konstrukce bez povrchové úpravy se doporučují natřít ještě před vznikem prvních náznaků poškození korozí.

Finální vzhled ETERNAL mat akrylátový, odstín 06.

Nespornou výhodou ochranných nátěrů je možnost realizace svépomocí za použití běžných nanášecích technik. Zároveň lze lokálně opravit pouze malou poškozenou část, není tedy vždy nutné přetírat celou plochu.

Základním předpokladem úspěchu renovace je dokonalá příprava podkladu. Podklad se nejprve očistí tlakovou vodou čisticím strojem s provozním tlakem nejméně 200 barů. Vysoký tlak vody spolu s rotační tryskou odstraní z podkladu veškeré zbytky nesoudržných starých nátěrů a nečistot. Vyschlý podklad se mechanicky zbaví korozních zplodin (např. rotačním ocelovým kartáčem, jemným smirkovým papírem) a následně se odmastí pomocí speciálního, vysoce účinného odmašťovacího prostředku ETERNAL odmašťovač naředěného vodou v poměru 1 : 10. Odmaštění lze provádět ručně nebo vysokotlakým postřikem. Nakonec se povrch opláchne čistou vodou, aby na něm nezůstávaly zbytky rozemulgovaných nečistot zhoršujících přilnavost základního nátěru.

Takto připravený podklad je vhodné hned po oschnutí ošetřit antikorozní základní barvou ETERNAL antikor akrylátový, protože je náchylný k rychlým projevům bleskové koroze. Po zaschnutí tohoto základu se nanáší vrchní nátěr ETERNAL mat akrylátový. V případě nižšího korozního napadení lze použít ETERNAL na kovy, který je díky svému složení vhodný pro základní i vrchní nátěry.

Podrobnosti k jednotlivým výrobkům AUSTIS a.s. najdete na:

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.