ADLER: terasový olej Pullex. Jak ošetřit dřevěnou terasu.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dřevěné podlahy teras musí vydržet hodně. Stále jsou vystaveny různým povětrnostním vlivům a UV záření. Abychom zajistili, že terasa bude vypadat dobře i po letech a bude zároveň chráněna před postupným zvětráváním, je ideálním řešením pravidelná péče s vysoce kvalitním olejem na dřevo. Terasový olej zachovává původní barvu dřeva a spolehlivě chrání dřevo z listnáčů i jehličnanů před nečistotami a vlhkostí. Terasový olej navíc působí proti nežádoucímu praskání a odštěpování třísek.

Krok za krokem

Před nátěrem musíte nejprve dřevěnou terasu důkladně vyčistita předem ošetřit.

Podklad musí být před olejováním suchý. Nepostradatelné je dobré počasí – ale vyhněte se také přímému slunečnímu záření nebo obzvláště velkému horku. Materiál pro správnou péči o terasu a další potřebné: Pullex Bodenöl, míchátko, štětec a kartáč pro olejování podlah.

1. PROMÍCHAT, NETŘEPAT
Terasový olej (použitý odstín Kongo) řádně promíchejte míchací tyčinkou a poté vlijte do většího kbelíku nebo do vaničky. Tak budete moci kartáč na olejování podlah dobře namáčet.

2. TERASU NATŘETE OLEJEM PULLEX BODENÖL – PRVNÍ NÁTĚR
Nyní provedete nátěr první vrstvou oleje. Nanášejte rovnoměrně a v silné vrstvě.

3. DRUHÝ NÁTĚR OLEJEM PULLEX BODENÖL
Po uplynutí 12 hodin lze nanést druhou vrstvu oleje Pullex Bodenöl. Pullex Bodenöl je obzvláště vhodný pro dřeviny, jako je modřín, a také pro ty exotické, jako jsou bangkirai, teak nebo massaranduba. Je k dispozici ve čtyřech základních odstínech – Lärche (modřín), Java, Kongo a Grau (šedý).

Přečtěte si:  Renovace silně poškozených starých oken produkty Adler

www.lakyadler.cz
www.adler-colorshop.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.