Renovace silně poškozených starých oken produkty Adler

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dřevěná okna a dveře zestárly? Barva se odlupuje ve velkých kusech, podklad je silně zvětralý a zešedlý? Materiály ADLER můžete renovovat okna tak, že budou vypadat jako nová.

Systémem renovace dřevěných oken od ADLER můžete starým oknům dodat potřebnou svěžest. Poškození způsobené krupobitím, nátěr odlupující se ve velkých kusech a další vady lze opravit a okna zazáří v nové kráse. Proměna je relativně jednoduchá a náklady jsou přijatelné.


K renovaci starých dřevěných oken potřebujete tyto materiály:

  • speciální impregnační základ na renovace s kompletní ochranou dřeva (P,B,Iv) Pullex Renovier-Grund;
  • krycí vrchní barvu Pullex Color nebo lazuru Pullex Top-Lasur nebo Pullex Top-Mattlasur;
  • odstraňovač nátěrů Abbeizer Spray;
  • brusiva a brusku (excentrická nebo delta bruska) a brusné papíry P 80, P 120;
  • cidlinu („škrabku“);
  • a další pomůcky (štetec, maskovací páska, oprašovací kartáč).

Nevzhlednou odlupující se barvu lze snadno a efektivně odstranit, a to díky renovačnímu systému ADLER, který se skládá z Pullex Renovier-Grund a ochranné krycí barvy do exteriéru Pullex Color nebo profesionálních lazur Pullex Top-Lasur či extra matné Pullex Top-Mattlasur – nátěrů mimořádně vhodných pro renovace zvětralých oken a dveří s tenkovrstvou a silnovrstvou lazurou.

Oprava oken krok za krokem

1. VÝBĚR BAREVNÉHO ODSTÍNU

Pomocí vzorníků ADLER vyberte finální odstín, který chcete oknům dát, a k němu vyberte vhodný základní nátěr na ochranu dřeva. Autorizovaný prodejce ADLER vám zapůjčí vzorník Stylewood nebo Pullex Lasuren, podle kterého následně zvolíte požadovaný odstín. Pro naši opravu byla vybrána matná ochranná lazura Pullex Top-Mattlasur. Na základě zvoleného odstínu pak může prodejce barev určit správný barevný odstín základního nátěru Pullex Renovier-Grund, aby výsledek vypadal přesně tak, jak jste plánovali.

Přečtěte si:  CapaWood - profesionální program pro ochranu dřeva

2. PŘÍPRAVA OKEN NA RENOVACI

Abyste zabránili znečištění okenního parapetu nebo jiných okolních ploch, oblepte všechny oblasti, které by neměly být natřeny, krepovou maskovací páskou.

3. ODSTRANĚNÍ STARÉHO NÁTĚRU

Pro odstranění starého nátěru použijte odstraňovač nátěrů ve spreji ADLER Abbeizer Spray. Začněte v rohu a nastříkejte Abbeizer Spray. Nechte působit asi 5 minut a poté pomocí škrabky stáhněte vrstvu staré barvy. Okno následně musí schnout asi 3 hodiny.

4. BROUŠENÍ OKEN

Po odstranění starého nátěru je okno třeba přebrousit.

5. IMPREGNACE STARÝCH OKEN

Dřevo by mělo být očištěno od prachu a nečistot. Poté lze okno impregnovat pomocí renovační impregnace Pullex Renovier-Grund v předem zvoleném odstínu. Renovační základ zajišťuje vyrovnání barevných rozdílů, například hlubokého zašednutí dřeva a zesvětluje tento podklad pro lazurovací i krycí nátěry. V případě vysoce savých dřevěných ploch, jako jsou např. okapnice, může být nutné provést druhý nátěr. Podruhé natírejte „mokré na mokré“, tj. před zaschnutím první vrstvy.

6. VRCHNÍ NÁTĚR

Po schnutí nejméně 24 hodin můžete okno natřít: a) polotransparentní lazurou Pullex Top-Mattlasur; b) krycí barvou Pullex Color.

7. FINÁLNÍ NÁTĚR

Po dalším schnutí nejméně 12 hodin můžete nanést druhou vrstvu:
a) polotransparentní lazury Pullex Top-Mattlasur;
b) krycí barvy Pullex Color.

www.lakyadler.cz
www.adler-colorshop.cz

Share.

About Author

Comments are closed.