Jak v klasickém obýváku realizovat novou dřevěnou podlahu s podlahovým vytápěním?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podlahové vytápění je v současné době velmi oblíbené. Na konkrétním případu se zde můžete podívat na základní kroky při rekonstrukci podlahy obývacího pokoje, které podlaháři museli provést, aby docílili kvalitního výsledku.

Nejprve muselo dojít k odstranění původní dřevěné podlahy a starého podkladu. Zde byly využity výkonné stroje a nářadí značky WOLFF. Pro odstranění dřevěné podlahy byl použit vysoce výkonný dvoumotorový Biturbo Stripper pro odstraňování všech druhů elastických podlahových krytin a parket.

Pro odstranění starého podkladu a lepidla byla použita podlahová bruska NEO 230 společně s ruční bruskou BS 125 která umožňuje broušení přímo u stěn.

Ruční bruska BS 125 umožňuje broušení přímo u stěn, díky možnosti připojení vysavače zaručuje prakticky bezprašný provoz.

Po instalaci podlahového vytápění bylo ještě potřeba chytře odstranit šachtu po původním vytápění místnosti. Zde byl využit osvědčený odlehčený systém UZIN Turbolight. Na vypenetrovaný podklad byla aplikována silná vrstva lehké cementové malty SC 914 (až 300 mm), na ni pak renovační rouno UZIN RR 201. Celá místnost byla posléze vyrovnána nivelační hmotou UZIN NC 110.

V celé místnosti byla použita disperzní penetrace UZIN PE 360 PLUS na savé podklady, potěry a betonové podlahy.

UZIN Turbolight System představuje rychlou, nosnou a lehkou podlahovou konstrukci kde nezáleží, zdali je podklad z dřevěných prken nebo z betonu.

Samorozlévací podlahová stěrkovací hmota UZIN NC 110 je vhodná ke stěrkování, vyrovnávání a nivelování podkladů pro následné kladení textilních a elastických podlahových krytin nebo parket ve spojení s 2-K PUR, 1-K PUR nebo STP parketovými lepidly.

Před pokládkou parket byly na připravený podklad nalepeny izolační a přemosťující desky UZIN MULTIMOLL SOFTSONIC, které zvyšují pochůzný a obytný komfort. Na ně byly následně nalepeny dřevěné parkety se spojením pero a drážka. Lepení podložky i parket probíhalo na tvrdě elastickém lepidle UZIN MK 200 jehož výhodou je mimo jiné i to, že zbytky, které zůstanou na parketách, lze snadno odstranit.

Tvrdě elastické lepidlo MK 200 má vysokou přídržnost a velice dobrou stabilitu hřebínku.

Izolační a přemosťující deska Multimoll Softsonic plní tři funkce v jednom: přemostění, tlumení kročejového a prostorového hluku. Kladečská podložka je vhodná i pod plovoucí parkety a laminát.

Položená podlaha byla na závěr vytmelena, lakována a ošetřena výrobky značky PALLMANN aby tak došlo k nejvyšší možné ochraně nové dřevěné podlahy.

Výsledná dřevěná podlaha je povedená, splňuje všechna důležitá kritéria, a především může plnit požadavky zadané majitelem.

www.uzin.cz

Share.

About Author

Comments are closed.